i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, April 13, 2011

anak-anakku *saya suka mencuba*

Reactions: 
    ok,ini testing lagi..untuk tutorial buat background dalam post plak..terer betul budak unwanted86 ni..and paling kewl bila dia spesis tak kedekut ilmu..cayalah dikk!! Em,alang-alang testing nih,sesaje je saya nak story pasal nak-anak buah saya (masih ALIFF dan ILHAM, tiada penambahan setakat ini) (-__-“) si ILHAM@Adik@Nit sekarang dah banyak keletah, ALIFF a.k.a. along plak dah sedikit dewasa, takde nak meragam hanya untuk baju otomen dah..sampai tahap dah tak kesah baju-baju otomennya dah disarungkan ke adik. mama cakap, adik sekarang sangat mengada, suka pose, dah tu plak suruh orang snap. Tahpape..haha..mama rajin gak updet story pasal dorang nih..and salu kirim mms, especially gambo budak suke pose ini..tapi takpe..i likeeeeee..adik pon seorang yang ok untuk bercakap dalam telepon kalo saya call nak sembang (tapi dia tipu cakap pakai baju otomen walhal pakai baju pooh) amekaw!! Eh, amekaw kat bangbangboom sangat best kan? (tetibe plak). Ok adik sekarang dah 2y7m along plak mama jarang updet pasal dia..myb sebab takde benda menarik kot pasal dia..haha..eh, sebenanye mesti sebab adik yang tengah banyak keletah..and mungkin jugak sebab along sekarang dah matured sket..dah takmoh nak manja-manja bikin huru hara..Cuma yang tahu, dia still susah nak bangun pagi untuk ke sekolah..rindu plak nak dengar dia nyanyi lagu sekolah dia..haiiihhhh..ohye, along gak salu jadi translator untuk bahasa-bahasa adik yang kadang kala terlampau A-level tahap percakapannya..hahaha. along sekarang dah 6y7m. ini bukti along yang bertindak sebagai translator (kiriman dari mama); on the way hantar umi pegi keje last weekend… umi: “adik kena pakai tali pinggang, nanti Polis tangkap” sambil umi pakaikan. Nit duk sit depan. Nit: meronta-ronta “adik nak eyie..adik nak eyie” * pls pronouns it likely u said ‘emas’ Umi: “adik takleh LARI..nanti Polis tangkap” Nit: “ukan..adik nak eyie” Along: from behind “adik nak berDIRIlah umi”
                      .gulp.
    *aik!!tetibe kuar nit plak..harap maklum..nit=adik=ILHAM –malas edit- **ada sedikit olahan dan penambahan untuk menyedapkan cerita..sebab kang kalo I ckp kuor bahse ibunda i u olls tak paham plak..ahaks okla, sekian dulu..tata ^(“,)^ notes: aiyok..masih belum siapkan booties+mitten untuk emir..ralit ngan new project buat tudung nikah. Fully handmade beb..hehe..Work hard Hasidah!! Kakros, I promise u it will deliver to u before emir turn to 1month.*peace*

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...