i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, April 5, 2011

mesin jahit mini

Reactions: 
mak aih..berkobar-kobar plak nak MESIN JAHIT (one of my wish for 2011)

mintak-mintak la tercapai...

macam-macam dalam kepala otak ni projek jahit-menjahit...antaranya:
  1. jahit tudung nikah
  2. jahit sarung bantal
  3. jahit langsir simple (nak cut cost kalo masuk umah sewa nanti)
  4. jahit selimut cantum-cantum kain perca
  5. jahit baju/seluar koyak
simpel-simpel je yang nak dijahit pon
tu yang aim mesin jahit mini macam ni tu
brand smart lady..harga pun murah..portable types
tapi kalo online version..tuan zek ni jela supplier nya..bersepah nama dia..usahawan online ropenye..tapi susah..high risk sebab dia duk KB..buatnye mesin tu tak boleh berfungsi dengan betul, tak ke rugi namanya (walopun murah)..susah nak refer dia

tapi banyak gak blogger yg tulis pasal mesin jahit mini yang dorang beli dari TESCO je dan berfungsi dengan baik *eksaited*
brand dari TESCO adalah GLOBAL (brand sama macam toaster saya beli untuk mak saya dulu)

lebih kurang macam ni rupanya:

ada lagi satu design kepala bulat macam gambar smart lady kat atas tu..tapi design ni lagi nampak meletop ^_~
kalo ada yang berminat juga seperti saya dan nak baca komen-komen pembeli..boleh baca sini:
user 1, user 2, user 3 (indon marrii),
tapi user 4 ni cakap mesin jahit dia beli ni tak berfungsi, dan user 5 ni plak ada bagi nasihat kat saya =_= (baca kat komen entry dia tu)

oh ye..range harga dari RM100-RM120

15 comments:

diela said...

kak.....buat kan saya sarung bantal....

s h e d O t said...

sarung bantal?ingat akak tailor ke dik?haha..hancur kain tu kalo dapat kat akak

Cahaya said...

kalau nak jahit baju kurung ke, boleh ke guna mesin jahit mini ni ek?

s h e d O t said...

entahlah..saya just gunakan untuk jahit seluar koyak n yang simple2 jek..tak penah jahit baju kurung sebab tak pandai jahit pun..hehe

tapi better cari yang mesin jahit betul punya kalo nak jahit baju kurung camtu kot

Anonymous said...

Tumpang lalu... Just nak tanya, ok ke mesin jahit tesco ni? Rasa nak beli gak...

nalsweet said...

hye anon..xtaula nak kata dia ok ke x..kan saya dah letak komen2 dari user lain tu..
setakat nak jahit2 seluar koyak tu okla kot..sebab hasil dia xdela sekemas mesin jahit betul yg canggih manggih tu..sesaui la utk harga dia..hehe
nasihat saya..alang2 nak beli (n kalo ada duit lebih) better cari yg lebih ok..senang sket kan..xpyh beli dua tiga kali mesin jahit..hehe

Anonymous said...

Saya pernah nampak mesin ni, kat mydin dalam RM68 je...

Al-Nafis said...

leh tahu tak mydin mana ada jual?

nalsweet said...

Al-Nafis..saya taktau harga Mydin..takpernah jumpa plak kat Mydin..tapi yang saya beli kat Tesco..RM70+ kot..tak berapa ingat

mesin ni ok..tapi dia comel..bila jahit benda besar-besar macam baju ke ape ke macam gegar sketla kot mesin ni

Nanie Khairani said...

Hi salam kenal...

Google2 pasal mesin global ni, sampai ke blog awak..

saya pun ada beli mesin comel ni jugak.. tapi benang bawah dia suka sangkut2 laa... sudahnya rosak kain... kenapa ye?

nalsweet said...

hai nanie..

saya takpasti plak sebab apa jadi macam tu..cuba godek tengok sekuci atau bobin tu..ketatkan elok2..sebab haritu masa saya nak beli mesin jahit singer, promoter tu kata kalau kacau kat benang bawah tu selalu disebabkan sekuci tu longgar..
cer cek tengok..
hehehe

harap dapat membantu

..aku skema.. said...

a'ah...sya bru pi tgk kat mydin bukit jambul kames pas...harga dia rm62.90 cm2 la...beza kowt harga dia

~lassiessa~ said...

ha..same dgn harga saya jugak..smlm beli dkt mydin mall subang tu..62.90..:)
salam perkenalan..=)

cumisweet89 said...

kalu jahit kain felt tu lepas x kak?

cumisweet89 said...

kalu jahit kain felt tu lepas x kak?

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...