i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, September 24, 2014

baby carrier

Reactions: 
hellossss

kabare? waras?

blog ni sangatla sendu kan?nasiblaaaaa

ini pun terpanggil nak buat entry baru sebab hari tu guide panjang lebar kat adik saye pasal carrier ni..
dia merupakan mom-to-be..so zero knowledge..
even saya yang anak dah dua pun tak berapa reti..
inikan pulak dia..

kadang tu kita tau basic..tapi belum praktik..so memang tak peduli segala option..
tak heran pun segala macam jenis stroller contohnya..
masa belum kawen dan ada anak..saya pun pelik kenapa orang sanggup beli yang memahal sedangkan yag puluh-puluh ringgit pun ada..
so bila dah ada pengalaman tu reti la jugak..
cuma mungkin still tak beli pun stroller riban-riban tu sebab ikut kemampuan
there is always an options..if u cant afford to buy the expensive one..try the other options which suits u best..
so in my conditions, i will always go for the most valuable for my money..
mostly yang cheap-cheap one laaa..hakhak
very the cheapskate..muahaha


ok..pertamanya saya ni dah penah beli carrier masa anak sulung dulu..
brand baby love kalau tak silap..
harga dalam rm80 macam tu..
tapi kan..masa tu beli pegang2 macam lembut je material so terus rembat..
tanpa fikir sedap ke nak menggalas baby nanti kan..


walopun carrier ni boleh buat baby pandang depan la segala la..tetap tak diguna selalu pun..

so end up..memang pakai kejap-kejap tu ok la..
pakai lama memang datang segala lenguh..
bahu lengan semua laaa
sebab carrier tu jenis even dah carry pun still kita kena pegang badan baby..
sebab dia macam goyang-goyang
baby tak stabil..
so agak leceh sebab konon carrier memudahkan..
padahal tangan still nak kena pegang baby jugak macam no point plak rasa..

tapi nak tegaskan di sini..
carrier memang tak elok nak pakai lama-lama kot..
kesian kat baby..
bagi saya la kan..sebab kalau kita pun rimas duk terkurung melekat kat badan orang lama-lama
itu pendapat saya la..
so tak payah nak condemn la ye..
sekian..
ngeh ngeh

then berbalik pada main story *pasal carrier*
untuk second baby saya macam dah tercari-cari carrier baru
dalam masa sama terasa macam membazir plak pakai baru padahal yang lama ada je tak terjejas.
google punya google dapat la segala testimoni carrier itu carrier ini..
sekali lagi saya tegaskan..
bab bendalah baby ni SEMUA IBUBAPA MAHUKAN TERBAIK untuk anak mereka.
so orang luar tak payah condemn sesuka hati.
jangan riak kalau kau mampu pakaikan anak kau branded stuff..
jangan perleceh orang tak mampu..
as long as they didnt owe u money..hahaha

saya dapat kesimpulan elok cari carrier ada support kat pinggang..
so start cari yang affordable plak..
teringin brand ergo..
tapi kan..idakle teman mampu..
so try cari alternatif lain..sebab ergo banyak jugak yang diciplak..means fake ergo la kan..
so saya try plak tengok apa beza ori tak ori ni..
lastly saya rasa macam ok je pakai fake..sebab fake pun harga rm100++ gak kan..
pastu ada gak terfikir nak "alter" sket carrier lama..
add on macam something yang boleh support pinggang sebab itu je yang kurang kot kat carrier lama..
ada support pinggang means baby tak goyang-goyang dah..
walopun kaki dorang tak dalam kedudukan "m"

tapi teruskan pencarian online..
which site ada jual fake ergo dengan harga paling menawan hati..hiks
cari punya cari *cari online saje* lastly saya jumpa la satu website yang jual carrier ada ciri-ciri idaman..
lagi berbunga hati sebab MURAH GILA..haha

tengok review buyer sebelum macam ok.
terus tak fikir panjang beli je
pejam mata click "buy"
pastu taknak letak harapan tinggi sebab produk adalah dari China.sekian.

reason nak beli baru gak pun sebab kitorang ada plan nak pergi bercuti ke Sabah seminggu *waktu entri ni ditulis kami dah balik pun*
pastu dah terfikir dah mesti letih-letih pastu nak dukung plak Jannah akan bertambah meletihkan..
so sebab tu main beli je carrier murah RM42.50 tu..haha

so lepas 2minggu dapat produk tu.
dan hati sangat bunga bunga cinta sebab sangat la puas hati..
harga murah
badan tak sakit
baby selesa..siap masa first try to saya siap boleh breastfeed sambil carry..wahhh kau!

saje buat entry ni sebab mana tau ada orang duk google alternatif pasal carrier ke..
kot-kot dorang pun cari nak yang murah dan best ke kan..
hihi

oh ye..saya beli carrier tersebut do Qoo10
Alhamdulillah..
i am a satisfied customer.

ok la kan?hehe

masa kat KLIA2 balik dari Sabah hari tu

ok la kan? sambil carry Jannah saya boleh tolak stroller Qisya dan carry backpack plak..
husband bawak beg baju besau-besau..hihi

oh ye..saya tau ada community/group baby carrier ni..
please do not condemn I okhey?
iols sayang anak iols..
hehe

Alhamdulillah.
Allah knows the best.

6 comments:

Anonymous said...

Salam sis..nak tanya time ni baby sis berapa bln ye..carrier ni dia support x kepala baby..thanx sis

nalsweet said...

Allahuakbar..
maaf ye pada yg bertanya..tak perasan langsung ada komen masuk..almaklum blog sepi manade org komen kan..hihi..

masa pi Sabah tu (1st time pakai) baby saya dah 6bulan..5bulan ke atas dh sesuai utk carrier jenis ni rasanya..tgok thp kekerasan badan baby masing2 kot..wallahualam

hudhud cute said...

Sis...slesa x pkai carrier ni..sy pon ingt nak beli gak..boleh bukak x dkt blkg die sis?

Anonymous said...

Sis, boleh bgtau beli kat mana ergo tu?

nalsweet said...

Maaf sangat. Sebab saya dh jarang bukak blog.
Beli dekat website qoo10. Try la cari ye 😊

nalsweet said...

Maaf lambat..xbukak blog lama dah 😂
Setakat ni selesa..
Bukak belakang tu maksud macamana ye?

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...