i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, June 14, 2011

kehidupan setelah bergelar PUAN

Reactions: 
ralat: entry takdak gambaq lagi!!! :p

masuk hari ni, dah 12hari saya bergelar isteri orang a.k.a. PUAN.
tingat lagi hari tu 3/6/2011 pas balik dari surau (untuk nikah) adik sambut ngan ayat...
"haha.. dah jadi puan"
ngekngokngek  *__*

ok, ini komen saya setelah bertukar status nih:
1) bersama suami -> tang pi jalan sama-sama tu memang tak rasa perbezaan langsung la..sebab kitorang sepanjang bertunang pon memang salu kuar bersama.. cuma tang kongsi bilik tu memang rasa pelik sket la. ok, takmau komen lebih :p
2) bersama keluarga mertua -> ofkos janggal. tapi mujuq depa sempoi (eceh.. cakap penang plak). tengahari pertama kat umah mertua saya just tolong pesiang udang ngan ikan je (itu pon siap request kat m.i.l. mintak gunting untuk siang ikan..cek taktau guna pisau..dah try n hasilnya lunyai ikan sekor..wakaka)
ok, itu saje yang saye tolong selain tolong hiris bawang, buat air & tolong hidangkan T__T

itu jela kelainan kot..

then p honeymoon..dua-dua jakun pi cameron..haha

 pastu balik umah sendirik..gi umah maksu (dia pelawa datang lunch)
eh, ada pengakuan dari maksu yang bisa membuat u all (anak-anak Dah+Hasin) terharu meleleh hingus..maksu kata:
"jangan malu-malu jai.. ngan paksu pun jangan malu.. depa ni (refer to kite-kite anak mak+ayah) dah bese dah kat sini. paksu pon kata dia lebey mesra ngan anak-anak sedara maksu dari anak-anak sedara dia" akui maksu
then i buat confirmation "betul ke maksu?"
"yela, sungguh aiihh..dia suke. tengok mama dia ngan umi dia buat lawak slumber ngan paksu. dia suka" kembang la idung korang mama n umi :p

pehtu ahad balik penang [bley plak dalam duk berkonvoi 2bijik kete (kete i ngan en. suami-eceh, dah tukar..auuwww) tetibe kitorang terpisah. ok, myb salah saya sebab saya guna touch n go, dia tunai..so patut tunggu dia..pastu terus kitorang terpisah dari Juru sampai rumah sewa..nak koling-koling pun takbley sebab my phone flat terus..takdak bateri..huahuahua]. then, angkut-angkut barang, family mertua sampai then g makan and amek pc en.suami dan balik umah dengan kepenatan. esoknye keje.
semalam plak isnin balik umah tunggu wescourt hantar sofa then kuar gi cari barang-barang kelengkapan dapur (jag air buh air masak, kuali kecik, pisau kecik, senduk dll..)

ok, nanti update pasal hadiah plak..gambar entah bila nak dapat dari mama nih..hmmmmm

1 comment:

Nens Collection said...

hehe..selamat menempuhi alam berumahtangga...buat bb cepat2..bile nk updated tudung?

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...