i apprEciatE u!!! ;)

Monday, October 31, 2011

30 oct 2011

Reactions: 
   I am turning to 27th yesterday yo!!
birthday girl!!
bluwerkkk..muntah hijau..dah tua pun nak gegirl lg :p


to meeee!!!
birthday pertama disambut setelah bergelar isteri ;))
sambutan adalah ala kadar..tapi bahagia ♥



Dah tua pon..em, orang pertama yang wish adalah Kakwani..dia wish a day before tatkala saya duk ralit tengok MaharajaLawakMega..tetiba dapat wish dari dia..taktaula dia salah set alarm ke atau henpon dia salah date..hehe..tak kisahlaa

Then the real one yang be the first person who wishes me is my dearest husband!! (ofkosla kan..kate tinggal serumah..ahaks)..kendian adik saye, thru sms, pastu mama, pastu dapat kol dari umi, tapi anak dia yang cakap..along siap nyanyi lagi lagu ♪hepi bufdayyy ♫ terharu miru..tapi dia tak nyanyi lagu special untuk umi tu betoi-betoi..klako k, mentang-mentang baru balik Sabah, nyanyi lagu sabahan plak :p

Kemudiannya my mummy a.k.a. opah yang kol I wish besday..tapi bley plak mak kate “selamat hari ulang tahun ke 28”..gulp..baru nak joint no.27 terus ke 28?ape kes??hakhakhak

Ok,sambutan takdela beria pun..dah tua pun kan…Cuma husband awal-awal lagi tanya nak ke mana..dia bagi choices sama ada ke Sintok (sebab saya request lama tak ke UUM..hehehe..mengimbau nostalgia) sekali pi padang besar laa..then ke Langkawi (yang ni macam ajak-ajak ayam) pastu ke Penang Hill..last-last, yang paling dekat tu yang saya pilih..yela, keluar rumah pun dah doblas tengah hari..ko nak ke Sintok buat ape?buang masa!! Nak-nak plak elok je nak keluar rumah buley plak saya lock pintu tapi tak bawak kunci rumah?ape hal???time tu jugakla nak lupa kunci..dah jadi kes mcgyver untuk misi kopek tingkap rumah untuk dapatkan kunci..cis!!takpenah-penah pun kitorang tertinggal kunci cenggitu..dah lambat di situ..

Pastu terus ke Giant dulu sebab saya mahu makan KFC..kira macam  brunch la..sebab bangun pun dah tengahari buta!!haha..gara-gara tengok Sivaji The Boss sampai lewat lama..kul 2.30 kot tido..hakhakhak..eh, kat Giant kitorang nampak Chefwan..tapi takdela eksaited nak bergambar bagai..terus solat zuhur di Giant kendian proceed  to Penang Hill!!!

sekitar Penang Hill
Gedebukgedebak sampaila ke tempat berkenaan..susah mau parking laa..dan tempat dah lain sket dari last time saye pergi..masa sem8 kalo tak salah bersama my bestie Nieta, Yana and Lin…sebabnya kedai banyak tak beroperasi lagi..yela..kan baru je bukak semula Penang Hill ni..em, jauh tempat kitorang parking..kendian beratur amek tiket..RM8/adult..RM4/child and warga emas ;) dengan syarat tunjukkan ko punye IC..sekian
nieta, lin n me...gambar masa sem8
kat Penang Hill gak ni
kurus nya saya..tsk tsk

Kitorang naik n pusing-pusing kat atas tu..saya tak abes-abes merungut sebab malas jalan tapi husband nak gak berjalan..ciss!!!pastu kena kutuk sebab tak aktif..hahaha..kat atas tu bukan ada apa pun..taksyok sebab berbukit-bukit..jenuh nak panjat-panjat tangga..tapi kat atas tu ada kuil laaa..masjid pun ada..kitorang pekena ice blended chocolate satu..sedap wyh..tapi kalo dapat mineral water sejuk-sejuk lagi best..sebab panas terik kat atas tu..husband cakap best lagi kat atas Bukit Larut..syejuuukkkk..

kat ketapi asal (kot)


mak buyung yg overweight..haha
eh, betul ke dah over??


posing guna hp cikai jek..takde kamera godang pownn


aksi suami isteri..kahkahkah


nak naik kete ni..kena bayar rm30..dorang akan bawak ko pusing-pusing kat atas penang hill berkenaan..tapi kami naik untuk posing sajork..bukan besar mana pun atas tu (rasenya laa)


Then turun n move to Tesco..sebab nak beli kek..harharhar..saya request nak chocolate indulgence SR..dapat la..tapi nak 2slice jek..husband suh amek I bijik terus..tapi saya takmoh..yela, duk pun 2orang jekan..membazir kalo tak habis..kemudian saya nak masuk Tesco..kitorang Asar n Maghrib kat situ je terus..husband sempat masuk investment Public Mutual tuu..kitorang pusing-pusing jek kat Tesco tu.

Pastu otw balik kitorang pergi makan kat Serai Café..makan chicken chop plak..berakhirlah sudah  30/10/2011


em, inilah hadiah saya!!
suka!!!
saya duk request ini jek..sebab yang lama ashu rembat!!
hehe..walopun tak canggih..tapi i prefer this one..senang nak baca kot..hehe
p/s: saya tanye husband..kenapa beria pakai kasut sarung/sandal..tak macam selalu dengan selipar jek..pastu dia jawab “abang taktau nak buat camne bagi menghargai isteri abang ni..so pakai smart-smart sket pun jadilaa, nak tunjuk betapa abang hargai dia” macam tula lebey kurang ayat dia..terharu mak nok!! Dia pakai kemeja yang tahun lepas pakai masa celeb besday saya kat Genting..tapi seluar dia tak pakai yang sama sebab dah ketat..wakaka


inila gambar last year..hehe



nah..ini list orang yang wish thru FB..thanx geng!!














No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...