i apprEciatE u!!! ;)

Monday, March 5, 2012

lama gila tak update blog..hehe

Reactions: 
 isk..dah usang dah blog saya ni tanpa sebarang update..kesiannnn

ok, pendekkan cerita..saya dah 37weeks dah skang
perut dasat sangat besarnya..dn dah nampak ke bawah sket
kaki bengkak tahap selipar tak boleh masuk kaki abes tu..hehe
pastu kalo duk umah..gerak-gerakkan jari kaki rasa dia mcm seolah kat celah jari ko tu ada pacat..tapi bukanlah pacat sebenarnya..isi dari bengkaknye kaki tu..hahha
 pastu hidung kembang =____+
leher hitam *______*
dengan berpeluh-peluh dasat..
saya pun makin malas nak berhias diri..kalo keluar rumah tu memang tahap bedak sikit pun tak letak punyalahh
yela..kang letak bedak pun hilang dek peluh-peluh yang hyper dasat tu
semua ni terjadi semenjak usia kandungan 8bulan lebih aritu..
bayangkan..dah bape lama haku selekehhh (eleh..macamlah salunya vogue da vass :p)

ok, dah..tak payah nak membayangkan sangat..memang buruk pun

nak citer sket je ni..masa last 2weeks kot..sekitar usia kandungan nak masuk 36minggu..hari jumaat yang hening..ewahhh
saya datang kerja macam biasa..cumanya aritu dah rasa kelainan dari pagi..n cakap kat asben..kaki macam sakit sangat..then pening semacam..so dia volunteer nak hantar (memang dia dah lama nak tolong antar n amek dari kerja..tapi saya malas nak susahkan..kereta saya pun auto jek..bukan susah nak drive..konon nak start susahkan dia pun bila dah masuk 9bulan..tu pun kalo larat tak payah susah-susah ye encik asben..ehehe)
pastu datang opis memang saya bertambah pening..ngan muntah 2x..then hidung n ludah keluar darah..baby plak macam kurang gerak..dia mcm mengeras jek kat bawah..so saya agak riso
dalam masa sama takmoh gi klinik konon sebab ada meeting
tapi saya gi gak..atas nasihat ramai

memula gi KK saya salu gi tu jela
then dapat surat refer MH 
pastu apa lagi..admitted la kawan-kawan
perasaan?
kalo kena admit weekdays sonok la jugak kot..ini tak..jumaat dah pun..rugi je weekend aiii..hiks
pastu..gila bosan duk spital..yela..tengok muka sorang-sorang berkerut tahan sakit nak bersalin..saya plak admit sebab nak monitor baby jek..tak ke haru??
tido tak cukup..yela..ngan tempat baru kan..lagi plak nurse asek kejut nak cek jantung baby la..nak buat CTG laa..ngan asek dengar baby nangis..isk!!!

okla..tutup cerita duk spital..saya duk pun sehari sajorkk ;)
punyela bdisiplin sebab nak mintak gak discharge ari sabtu tu..hiks




nah..ni muka boring baring kat katil spital


muka buhsan tunggu turn nak scan perut..lama gilorkkkk

satu-satunya pelawat saya..dia yang eksaited nak tido spital..samapai patient plak duk kat kerusi..dia baring kat katil =____*
 ok..tu kisah spital..tak moh ingat dah..scary..(over..hiks!)
ok, last weekend (sabtu) kitorang gi servis keta saye..then balik tu singgah la kamdar..nak carik kain buat cover bantal ngan tilam baby dalam perut ni..tapi saya upah orang jek..mana sempat nak jahit sendirik kan..lainlah sekarang i dah bercuti panjang..
 
carik punye carik..yang ini yang dipilih..konon nak amek kartun sket..tapi corak kartun semua kain nipis..i dun like..pastu plak gambar kartun dia macam pecah-pecah..taksuke! then i choose the pinkish one..hehe..sebab kain dia tebal sket..berbaloi-baloi..then yang kaler pink sebam (lupe nama kaler) sket tu konon beli nak buat baju kurung..hehe..berkenan plak rasa..saje beli dua (2X4meter) sebab standby untuk baju baby gak..hiks..berangan!!) 

hehe..hat, bootees, mitten for my lil ;)

eh,terselit lagi gambar spital..mamat yang gembira duk spital sampai kan tahap makanan patient pun dia bedal..hehehe

bantal purple adalah bantal beli ready made..kekabu punya..satu set ngan tilam tapi tilam ada kat kampung la..tapi saya beli gak kekabu kosong..so dapatlah jahit bantal lagi untuk my baby (kaler biru tu..i jahit tangan je tau..takde mesin jahit pun..) saje buatkan bantal lagi sebab my mum cakap bantal ready made tu macam padat sangat,takut baby xselesa tidur..so ibu jahitkan yang baru untuk gegirl ibu la..hehe..gambar bawah plak adalah gambar puding yang baru dibuat semalam..teringin..then mintak resepi kat mak..sekali tak bape sedap sebab tak manis..frust..tapi idokla teman buang..masih boleh dimakan..hehe
ok, nak stop dah..ada projek lain..iaitu buat sweater untuk sikecik ni..baru siap 1/3 kot...hope sempatla siap..hehe

4 comments:

ain_nia said...

GEGURL KE?
SIMPTOM CAM AKU JE..

haz|rah said...

due bile kak?
sini bnyk gak brg2 baby.. kalo nk saya bleh belikan..
bln 7 ni maybe blk msia.. so bleh r bg.. heheh

Nens Collection said...

wahh..cantiknye..kait sedirik ke??..cantiknyee

nalsweet said...

AIN..aku baru tau ko ada blog..sory..
ha'a..gegurl..scan masa 7bulan aritu doc confirm gegurl..kalo kuar ada angry bird gak..xtaula aku..hiks..ko dah 2nd peknen ke??

HAZIRAH..akak due 25/3 ni dik..tp org ramai duk kata mungkin bsalin awal sbb tgok perut besau+dah jatuh (xphm dorang tgok camne..hehe..murah ke baju kat sana dik??naik riso nak pesan2 pun..hiks..tapi kalo nak rompers Barcelona mesti senang dpt kan??tapi asben akak MU punye olang *____*

NENS..ha'a..kait sendirik..ni otw sweater..xtaula sempat siap ke x..hehe

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...