i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, June 5, 2012

majlis aQiQah - part 1 ~preparatiOn

Reactions: 
Sabtu ni, bersamaan 9 June 2012 akan berlangsungnya majlis aqiqah buat puteri sulung kami iaitu NURUL QISYA DAMIA BT MOHD FAIZAL.
Sepatutnya majlis adalah pada minggu lepas, Ahad 3 June 2012, tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, terus tukar 9 June.. kalo tak memang dah ngam sangatla buat 3June, almaklum, date itula ulangtahun pernikahan ibu n papanya (tapi tak celeb pon!)
Baikla, lupakan kesedihan tersebut, mari kita cakap pasal majlis aqiqah.
Nah! start dengan kad. design by nalsweet&co. ahaks!
sesape baca blog ni n baca kad tersebt, secara otomatik anda dijemput hadir.
majlis adalah simple yet economical. harusla ai takut nak publish kat fb u!! ahahaha

ok, skang kita bincang pasal persiapan plak.
dah terang-terang korang tau tema majlis ---> simple yet economical..
so, dah bley dapat gambaran kot majlisnya cikai camne..hahaha
kesian anak ibu. huks! >____<

ikut hati memangla nak buat grand n nak upah planner majlis kenduri kendara, sambil berlagak diva banyak duit, main letak bajet riban-riban n dorang uruskan. tapi apakan daya...ecewah!

ok, kenduri aqiqah, untuk anak pompuan kan sekor kambing (the most allocation for the event..mostly rm1k dah kambing skang..taktau pasaipa mahai nau, walhal kambing bukan mandi pun..haha)
so, kitorang bajet jemputan pun dalam 200-300orang jekot.

saya nak buat terus majlis berendoi, tapi takla cukur jambul sebab rambut Qisya dah dicukur masa hari ke3 saya mengurut badan masa dalam pantang itu hari. kalo cukur gak kali ni. kesian anak ibu sebab rambut tak sempat banyak..huhu

pastu saya plan nak buat marhaban sambil majlis berendoi tu..tapi entahla..makcik yang diamanahkan tu bikin spoil la plak..kesian anak ibu, takkan nak berendoi dalam keadaan senyap sunyi..
+________+

alangkah bestnya kalo dapat macam ni

berpijak di bumi yang nyata, ini je yg ado!
ya, sangat kasihan! hehe (konon sedih, tapi ada 'hehe' plak..takpaham)

insya'Allah, semuanya akan DIY!!!

dengan hiasan lampu sebegini sahaja. itupun lampu tidur hadiah dari sorang kawan untuk wedding dulu yang lgsg takdigunakan pon..hehehe

ok, persiapan untuk our lil princess plak adalah seperti berikut:

baju gown/flower girl hadiah dari mama (hadiah kan mama kan..kan..kan..)
ewah-ewah..ekceli, warna je sama kot
pastu semalam ibu gi mydin (ewahhh..kelas kau maria! siap mentioned kat public beli kasut anak kat mydin jek..hahaha), belikan kasut ballet untuk si kecik tu..pinky pls!!
ololo comey..tapi Qisya punye lg comey kot..*jahat*..tpaksa belikan Qisya size 6-9bulan..sebab kecik takdak dah..anak ai, walopun dia boleh pakai baju budak umur 1tahun, tapi kasut adalah TIDAK..hehe
ok, gift plak hanyela bungkusan cekelat aka gula-gula aka candy (bajet omputeh)

ohya, another DIY thing yang saya tingin nak buat adalah:
tilam sarung kain satin putih
anak abang nara kitewww..aariz
ok, takdela nak tilam tebal sebegitu..saya nak buat nipis je untuk lapik dalam buai..tapi nak kaler putih sebegitulaaa..dah try carik..tapi asek jumpa yang mahal..yang RM20 takde ke?hahahahahaha..dasar kedekut!

ibu kedekut untuk kebaikan Qisya jugeee..hiks! ekceli, terasa tak berbaloi spent too much for the things that i think, i could make it by my own..tapi sempat ke?kuikuikui

tata..sehingga berjumpa di part 2..

OOoppppSSsss...gambar semua ihsan google kecuali gambar kad..hehe

2 comments:

Nens Collection said...

semoga berlangsung dangan jayanye..;)
dan mendapat hidayah dariNYa..aminn;)

nalsweet said...

tQ adik manis ;)

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...