i apprEciatE u!!! ;)

Saturday, September 8, 2012

saya duduk rumah flat je

Reactions: 
korang pernah tengok rumah flat?
bagi yang duk KL or Penang memang tipu sangatla kalo tak pernah.
melambak je rumah flat ni..
tapi antara pernah dengan tak pernah jela tinggal di rumah flat.

rumah flat ni..antara yang tak bestnye adalah parking susah.
mungkin adala kot flat yang provide parking cantikkk punyer kann..
tapi saya belum pernah tengoklaaa...
salu parking rapat-rapat punye..stok ngam-ngam boleh keluar badan dari kereta jek..hihi..
pastu laluan kerta pun ngam-ngam muat satu kereta lalu..takboleh nye nak selisih ngan kereta lain..
pastu saya rasa orang duk flat kena ada skill bawak kereta yang tinggi..
mesti mau pandai parking..
owhhh..bangganya sebab baru perasan terror parking! ahaks!
tapi side parking macam tepi jalan tu saya failed! kihkih..setakat parking bontot tu ok lagi la..[vangga..va..va..va..]

masa ni kategori ok lagi ni..tak tahap penuh lagi


 see? 
boleh nampak tak kepadatan parking..sampai tepi tingkap rumah orang pun ada orang park..
puncanya rasanya disebabkan harga kereta murah. [eh yeke murah??]
maksud saya tahap orang mampu milik punyelaaa..
paling tak pun kereta kancil kan..
pastu plak rasanya purata setiap satu rumah ada dua kereta. [termasukla rumah kami..sama-sama memadatkan tempat parking..maafkan kami..hihi]
itu atleast rasanya tu..sekurang-kurangnyaaa dua bijik kereta untuk satu rumah..
kalo yang jenis rumah bujang tu? kalo dorang duk rumah tigo orang serumah?? mesti ada sorang satu kereta tuu..
kereta kat kawasan tu plak bukan calang-calang..
setakat vios bersepah celah-celah tepi tingkap rumah orang..hihi
ada yang naik mitsubishi besau-besau pun ada..
macam tak match tau..rumah flat tapi kereta lawaaa..
yelakan..harga rumah kat penang melampau mahal..

ok..bukan itu yang nak diceritakan sangat.
saya sesaje nak share ngan korang yang saya terer parking kereta [kompem kena gelak bahak-bahak kalo laki den baca ni..hihi]

tapi walopun penghuni flat ni terror parking kereta..
tapi kadang-kadang dorang ni memang suka buat kelakar jugaaak..
[amboi..sambil parking pun boleh buat kelakar kan? heibak!]



 see?
kelakar kan??
ada ke nak muat kereta lalu??
hahaha..kelakar la korang ni!!

masa parking tu memang niat nak buat kelakar ke?
pergi masuk maharaja lawak la kalo ada niat sebegitu..
kalo buat kelakar macam tu..bukan rasa nak gelak..rasa macam nak calarkan je kereta tu..
mujur it happens on Ramadhan..
boleh senyum-senyum lagi..
takpe..saya boleh pusing balik dan pusing ikut jauh..
takpe-takpe..


ohye..lagi satu..
kalo nak duk rumah flat..nak jemur baju pun susah tau..
sebab tempat takde kan..
kalo ada pun tak direct ngan matahari..
tapi tu bagi yang duk tingkat-tingkat atas la..yang duk ground floor ok kot..

susah sangat nak jemur baju..
sebab tu ada penghuni ni kreatif sket..

macam kat bawah ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hahahaha
apa? tak nampak?

zOOm in sendiri ye! hehehehe

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...