i apprEciatE u!!! ;)

Friday, October 19, 2012

day 1 to 6months journey (part 2)

Reactions: 
*read: mode ibu n anak*



Born on 27/3/2012 (Tuesday)
At 9.47pm
40 weeks
Height: 51.5cm
Weight: 4.27kg
Head circumference: 35.5cm

1st checkup
7/5/2012 (KD Jalan Gula)
Height: 56.5cm
Weight: 4.75kg
Head circumference: 37.5cm

2nd checkup
4/6/2012 (KK Bayan Lepas)
Height: 61cm
Weight: 5.3kg
Head circumference: 39cm

3rd checkup
3/7/2012 (KK Bayan Lepas)
Height: 62cm
Weight: 5.8kg
Head circumference: 39cm

19/7/2012 : treatment for flu
@ klinikpakarSingapore [6.4kg]

4th checkup
3/8/2012 (KK Bayan Lepas)
Height: 67cm
Weight: 6.65kg
Head circumference: 41cm

5th checkup
5/9/2012 (KK Bayan Lepas)
Height: 66cm
Weight: 7.4kg
Head circumference:

6th checkup
3/10/2012 (KK Bayan Lepas)
Height: 71cm
Weight: 7.9kg
Head circumference:  

eh..tibe-tibe omputih..haha
itu mmg rekod yang ibu sentiasa update..so amek n copy paste sini jek.


em..boleh nampak kan Qisya punya pembesaran takdela terlalu drastik..takpernah cecah 1kg pun for a month..tapi takpe..tupun dah syukur sangat..yang penting ibu nak anak ibu sihat!

taktau nak story ape sangat..ibu random update mana yg ingat la k..
kalo ingat-ingat lagi nanti ibu buat part3 plak..kikiki

  • masa dalam pantang lagi opah salu tergelak masa nak bedungkan Qisya..sebab? sebab tak muat satu lampin biase..asek terbukak je sebab saiz awak tule..hihi..kena balut ngan towel baru ok +_____+
  • Qisya da start meniarap di usia lagi dua hari cecah 4bulan
  • dah start menjulur/mengesot ke depan dari umur 6bulan..sebab Qisya lebih suka mengundur sebelum tu *isk! takde buat entry untuk ini*
  • pernah kena amek nebulizer sekali
  • dah dihantar ke nursery di usia 3bulan
  • Qisya taksuka puting kosong
  • juga tak suka air masak
  • memula dulu ibu try kasi fm brand anmum..tekak Qisya ok, boleh accept,tapi perut tak ok..asek muntah banyak n juga cirit
  • sepanjang dalam pantang, Qisya tak pernah muak/muntah..alhamdulillah *ashu sima pelik*
  • senang jaga Qisya sebab badan dah besar+keras..tapi Qisya sangat kuat nangis masa dalam pantang tu tau
  • papa yang hantar dan amek Qisya dari nursery..bukan ibu sebab nursery Qisya dekat ngan opis Qisya
  • Qisya suka dicum, ibu n papa plak suka mencium Qisya..hihi
  • dah macam takde idea..maaf ye nak (-___________-")
ibu letak gambar-gambar Qisya yang mama edit la ye *cilok dari fb mama*
Qisya dan abang chik!


profile pic mama kat fb












hoihh..geram!! rindu!!

bedung dengan towel


 nah..disudahi dengan video Qisya nangis kat spital..ayoyo..rindunye same kamu anakku!



1 comment:

Nens Collection said...

olololo..comel2!
ammar jgak la yg besar drastik..
masa lahir berat 2.29 jek..skang xyah timbang dh tau konfom naik..ekeke

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...