i apprEciatE u!!! ;)

Monday, February 25, 2013

MASAK-MASAK

Reactions: 


ASSALAMUALAIKUM..

Tajuk macam good-good je kan?ehehehe
Bajet isteri+ibu yang cekap. Hari-hari masak pastu masak plak sedap-sedap..kehkeh

Saya bukanlah dikategori itu..saya masak hanya untuk suami dan anak juga tidak ketinggalan perut sendiri..ihik-ihik.
Saya memang tidak akan masak untuk orang..sebab malu gila kot..kang orang komen itu ini tersentap plak kan..so better gi beli saje makanan untuk hidangan ramai-ramai..ahahaha..dasarrrrr..

Ok, cukuplah kutuk diri sendiri..
Saya seorang isteri juga ibu yang bekerja 8-5.30 setiap weekdays.
So if nak masak banyak lauk bermenu-menu tu memang kena tunggu weekend la.
Malam saya hanya masak yang goreng-goreng jek..
Tahap bihun goreng (paling selaluuuuuuuuu), mi goreng, nasik goreng.bla bla
Kadang buat burger..kadang pizza..kadang sardin roll, kadang buat sandwich jek..kadang telanlah anda biskut kering saje wahai suami..kihkih..
Dulu selalu makan diluar je untuk dinner..tapi dah sampai satu tahap ko akan rasa macam “nak gi makan mana eh?” “nak order ape eh?” “jap nak fikir teringin makan ape” ecewahhhh..kerlas kan sampai nak kena fikir-fikir ape menu bisa membotakkan poket suami..hahaha
Sereyes kalau hari-hari makan luar rasa bohsan..
Pastu duit pun agak rabak..+diet pun tak menjadi..
Pastu kan orang kata seeloknya bagi suami makan air tangan kita kan..
So i try my best..walopun menu malam itu hanyalah nugget goreng je..hehe
Alhamdulillah..suami bukanlah banyak songeh..
Setakat makan kek batik sejuk dalam peti tu pun dia ok jek..syukran jazilan..

Nak masak-masak ni kena motivasi tinggi.
Kena fikir positif jek..tak boleh rasa macam “alahai..malasnya”
Pastu kena ingat “ko tu dah la rupa takde..takkan masak untuk suami pun takboleh..” Kihkih..gila teruk statement yang perlu ditelan +____+

Okla..kadang masak memang saya ada snap-sanap n tayang kat family member kat  wasap..ihiks..mari tayang kat korang plak before di delete dari phone memory ;)

P/S: JANGAN KUTUK HOKEH!
buat pizza adalah sangat senang dan cepat..kikiki..tapi pizza base ni keras doh!mencik tau..tapi oklah..dah selamat masuk perut..
p/s:boleh nampak tak "budak" tersembunyi..kahkah




pizza buh atas roti paratha..nipis je jadiknya..ahahaha


mee rebus asal ada katanya..hihi..tak berseri langsung!

nasik lemak+sambal bilis+ayam goreng+sayur kacang

close up ayam goreng sebab sedap *mariklah statement macam ni..kakakaka*

ayam goreng+ayam masak lemak cili padi dan juga bubur untuk sikecik

burger pun bolehlah..kikiki


No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...