i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, October 29, 2013

jammerssssssss and preggieeeee

Reactions: 
assalamualaikum wbt..

pagi uols..
harini saye masuk opis jam 8.57am hokeh..sangat otaiii..ye ke idok?
gara-gara jem teruk kat Juru..
ingatkan eksiden ke hape..rupe-rupenye ada orang repair jalan..choiii!
patut buatla bukan di waktu peak time kan..orang nak pi kerja kut time-time tu..stuck jem before and after plaza tol juru..
abes minyak petrol weols..hiks!

rutin harian saye semenjak pindah jauh dari island ni mmenag bermula jam6pagi..
bangun mandi semayang siap-siap semua then gerakla ke tempat kerja kami 3beranak..

selalunya dlm jam 7lebih tu dah sampai bridge dah..ni tak duk stuck lagi ngadap jem kat Juru..

kesian kat husband la sebab dia drive..
saye membungkang tidur kat seat belakang..
Qisya kat seat depan tidur..

sampai dia pun terjaga rimas lama sangat kot

start nak hek hek..memula saya angkat dia dari carseat dia tarik bawak seat belakang..
dia ngadu gatal suh garu..
ibu sejati pun layanla garu..
tolong garu ;)

then abes tempuh jem selama sejam tu husband singgah R&R sebab nak terkucil lama sangat jem kan..


elok gerak nak ke bridge je sekali si anakanda ni merengek lagi..
nak angkat atas riba dia taknak..
rupa-rupanye kawan berakla..
ceit..

budak busyuk masyam..berak..hihi

terpaksa pass the duty to cikgu taska la jawabnya..
nak berenti mana pun nak basuh kan..

luckily si ibu flu..so memang takdak deria bau..hahahaha

hantar anak..hantar husband..so saye pun straight masuk opis..
maka sampaila jam 8.57am..
padahal waktu kerja jam 8.00am
standard la kan..benda luar kawalan

sampai opis je terus makan..i is lapar..
please traffic, be nice to me after this..no more jammed please..
kenot tahan la..baby mengamuk tendang-tendang perut..hihi
*macam kan ada orang heran ko peknen :p *

okla..sekarang nak selfie plak..
share gambar tuan blog yang pregnant dah nak masuk 20minggu..
alhamdulillah..dikurniakan kesihatan yang baik..

ini ootd untuk hari ini
ni gambar last week..jumaat kalo tak silap

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...