i apprEciatE u!!! ;)

Thursday, September 8, 2016

Syukur ~ 1

Reactions: 
* entri ini adalah untuk motivasi diri agar sentiasa bersyukur dengan limpah kurnia-Nya *

Assalamualaikum..

Ya, setiap orang wajib bersyukur.
Supaya datangnya nikmat hidup dan sekaligus keredhaan.
Ketenangan dan kebahagian insyaAllah akan menyusul.
Itu yang kita nak!

Untuk entry #syukur yang pertama ni..saya nak titipkan yang saya bersyukur berpeluang menjadi seorang ibu!
Syukur ya Allah atas kesempatan ini.

Ada tiga anak perempuan yang comel-comel (yang penting comel di mata ibu), tak pernah saya sangka.
Tipu kalau dalam angan-angan tak pernah fikirkan yang diri ini nak anak kan?

Masa baru kahwin dulu saya risauuu sangat kalau Allah uji dengan kelewatan dapat zuriat.
Rasanya mana-mana pasangan pun akan rasa yang sama.
Tapi dalam kes saya..saya yang terlebih stress.
Husband chill je.
Tak pernah aim or borak-borak pasal nak anak berapa or bila,
Tak pernah usik-usik tanya pasal berbadan dua,
Dia sempoi je.
Alhamdulillah.
Ok, itu mungkin untuk next entry syukur saya.
hehe.

Tapi, begitulah..
Rasanya semua ibu pun memang sangat gembira bila dah jadi ibu.
Penat letih tak cukup rehat semua tu tolak tepi.
Di sini kita ceritakan betapa kita patut bersyukur.
ye Ya Allah, hambamu ini sangat bersyukur.
Tak terungkap perasaan gembira itu.
Perasaan seronok yang tiada batasan.
Hanya Engkau yang mengerti.
Alhamdulillah

Engkau periharalah zuriat-zuriat atas kurniaanMu ini ya Allah..
Lindungi mereka dari sebarang ancaman dan anasir yang tidak baik.
Hanya padaMu aku berserah ya Allah.
Hanya Engkau yang mengerti.


No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...