i apprEciatE u!!! ;)

Friday, August 13, 2010

tragedi 3ramadhan 1431h

Reactions: 
salam..lame tul x menaip kat blog nih..so sempena peramian "wajah" baru di blog ini dan bsempena plak tragedi mlm td, terase plak nak mengarang ayat..hehe..
semalam,time sy(punye la lame xupdate sampai lupa guna ayat "aku" atau "saye")haha..bedal jela erk..ok,smbung cite balik..semlam mase nak gerak gi semayang tarawikh(yg memerlukan sy utk drive),telah berlaku insiden yg bisa membuatkan tarawikh ku tidak khusyuk..huhu..
mase nak kuarkan kete kecilku itu dari parking,reverse punya reverse,saye telah melanggar bumper sebuah kereta besau~honda city baru..huhu..so,adala kesan calar kat bumper belakang ketenya..(area atas tayar belakang tu considered as "bumper" ke ar?)..ah,blasah jela..ya,ianye berlaku hanye d depan rumah umi saje!!sereyes lepas tu saye cuak gila..mcm mau nangis..rase bersalah..+ dis is my 1st experience..yela,da rosakkan kereta org le pulak kan..
then owner kete tu suh parking tepi dulu since byk lg kete Q kat blakang..owner tu amek no tepon saye..but i really hope dia xmarah n xmintak claim..huk3.alamaklum dgn keadaan keteku yg kecil+lame,n sy yg sedang memakai telekung bersame umi..KASIHANILAH SAYA!!!
then tanye umi "nak terus g gak ke ek masjid?"
umi jwb "pegila..ade ke xnk pegi plak"
bukan xmoh pegi wahai umi..adik mu ini dlm keadaan TAKOOOOOOOOOOOOOTTTT sgt mase tu..sampaikan terawang2 je rase mase continue drive n hampir mahu langgar sebijik myvi pulak d simpang!!aduyaiii..
sampai masjid je org da bg ceramah sket utk mule tarawikh..maksudnye kitorg da tlepas utk bjemaah ISYA'..
selepas 4rakaat tarawikh,mase tazkirah..dgn keadaan diri yg tidak tenteram,sy bgtau umi nak balik..umi marah..but i promise her to come back after tazkirah..
balik~sy terus sms kwn2..almaklum,xtau nak refer sape..
then cite kat ashu..then p semula ke masjid..tp dgr org dah continue semayang tarawikh..aiyok!saye sudah terlambat..huhuhu..so duk jela tunggu umi dlm kete sambil2 msj+received kol kwn2..
sampai umah panggil paknjang n suh dia tgok kerosakan kete tsebut (sbb org tu still parking dpn umah umi since dia pun p tarawikh kat surau india mulim depan tu)

conclusion:anggaran yg perlu sy byr below than rm200

but da owner said he will let me know if the car had any damages..tp until now dia belom pun roger saye..huk3..harap kereta itu stabil..

"MINTA MAAF...SORY YE.."inila perkataan yg berulang kali saye sebut mase insiden itu

p/s: TQ to jlo,kwani,jai,latip,pian n mostly to my hero hindustan-paknjang..hehe..khenseman anda makin tserlah mase anda mbantu saye tau..hehehe..love u guys!! ♥♥♥

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...