i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, April 26, 2011

Last weekend programs!!

Reactions: 
Ingat lagi tak kekeliruan yang melanda saya jumaat lepas?atau lebih tepat keMENGADAan..ahaks
Ok, pikir punya pikir, last-last saya pun pegi gak umah amcik untuk bersama-sama kuarge terchenta!!ewahewah
Balik keje jumaat tuh terus packing barang and paling beshh sebab en.tunang volunteer nak anto..*kedip-kedip mata*
Tapi saya kena drive dari juru ke bukit gantang..dia nak tidoo.cess
Kitorang sampai umah amcik dalam pukul 10.30malam
Makan-makan then sembang-sembang pehtu tidor
Esoknye bekfes then standby barang nak masak lunch (pesiang udang,sotong,ikan,daging - gotong-royong oleh anak-anak pak alwi+makcik badariah)..prepare bahan mentah je..then p masuk LOST WORLD OF TAMBUN (thanx mama sebab belanje I masuk situ..hugs+kisses)
Caj dia macam ni: adult-RM38/person, children who’s height exceed 90cm, RM32/person..yang below 90cm takyah bayar..f.o.c…nit pon takde caj..dia boleh kuar masuk je ke situ..haha
muka budak yang f.o.c. je masuk
*mahal kan?sesape yang tak buleh mandi memang rugi la masuk*

Semua pun pegi bersuka-ria di situ kecuali mak..dia takmoh ikut..nak duk umah masak katanya..tapi mujur mak tak ikut pon..kalo tak sian mak kena ke sana-ke mari..dah la tangan mak sakit..huhu
Tapi kitorang pegi haritu sangat crowded hokey..terlalu ramai manusia..UTP buat family day plak..dorang jemput nabil dan angah raja lawak tuu..tapi terhibur la gak bagi orang-orang yang tak buleh mandi macam saya ini (-_-“)
Lama kitorang kat dalam tu..yang buleh mandi..bahagia lah rasa..yang tak buleh merana lah kau jadi photographer tak berbayor dan tukang usung beg..takpun cari port..jagalah barang-barang kat situ..pon tak berbayor..ciss
Elok keluar plak menuju ke kereta..kereta encik tunang buat hal..eh silap..en.tunang tu sendirik yang buat hal.sape suruh dia mandi siap ngan kunci di poket seluar pun direndam bersama…nah!!amek kau kunci basah sampai short abes alarm kete..nak masuk je kete berbunyik la sensor dia..dah satu keje plak ulang alik repair alarm kunci tuh..hadooiii..takde pasal carik pasal..last-last bawak gak kete yang berbunyik tuu ke mamat yang terror bab sensor tuh…dah nampak macam pencopet kereta je bila duk bawak kereta dengan bunyik alarm yang sangat kuat… *___*  timekaseh wahai abang iparku yang sangat menolong ;)
Pastu balik umah terus carik nasik..pastu en.tunang pon nak balik tepeng…pastu saya plak terus terlena ternganga-nganga di rumah..(bape banyak pastu daaa)haha
Next day, kami semua menuju ke rumah awexx amcik bagi tujuan MERISIK (main point why we spend time at amcik’s house)..pantun sana, pantun sini tipu..mana ada pantun pastu kitorang pun balik la..eh tak,singgah masjid dulu (agak lama di masjid sebab hujan pastu plak terleka tengok ada 1 pompuan yang ala-ala psiko membuli anaknya..alahai..sian budak tu weyh) pastu pi singgah makan dan cari bengkel motor sebab ashu nak beli rain coat..*eh,lupa plak nak tanye kamu dik..mana gi raincoat RM2 kaler kuning ala-ala meskot digi tuh?ahahaha*.. memang gamble lah ashu+mama nih..merempit Ipoh-KL..pompuan tuuuhhh *bravo-bravo*



pemantun-pemantun yang memriahkan majlis..ehehe

orang duk sibuk bincang..saya duk sibuk posing ngan nit..pastu padan muka..taktau apa isi dorang sembang..hikhikhik
posing ngan along plak..tapi ni masa otw balik dah
Pastu kemas-kemas barang and amcik antor saya+mak+ayah balik kampong pas maghrib..tapi dengan syarat “kamu bayor duit minyak” sambil menuding jari ke arah ku (-__-“) pastu mak belanja makan (tapau je)..pastu en.tunang sampai umah..pastu bergegas pulang ke penang semula..sampai penang pun dekat kul12 malam dah..

 sekian dulu

notes: ce tengok gambo bawah ni..nampak tak perut saya yang menggelebeh itu?camne nak pakai baju kawen nih?*riso-riso*
 
adios

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...