i apprEciatE u!!! ;)

Monday, May 30, 2011

oh! oh! ouuhh!

Reactions: 
takootttt..

That was what I feel right now!

Tinggal lagi bape hari je lagi saya akan bertitle cik.. pasni dah jadi puan. Tapi nape laki tak payah tukar jadi tuan?kenapa mesti kekal bergelar encik?tak adil!

Sape tak takut kalo nak kena jadi isteri orang?sape tak riso nak jadi menantu orang?sape tak menggigil nak duk rumah mak mertua?sape tak runsing nak bergelar kakak ipar?or atleast sape tak gundah gulana untuk menjadi raja sehari? Bagitau saya sape??meh saya nak belajar skil dia..heheh

Takutla weyh, saya ni dah la tak pandai masak.. mau nangis mak mertua tengok menantu tak tau masak macam saya nih (tapi stil takde inisiatif nak belajar masak!) ;p

Ok, pikir tu semua terlalu sangat pon tak guna.. dah dekat sangat nak kawen wahai cik Hasidah (pasni korang akan asek nampak gelaran “puan Hasidah” plak lah kot ye..sungguh tak gojess!!

Erm, sekarang, pikir banyak pon tak guna (ulang ayat atas), sekarang saya just nak share sket pasal pakaian saya nanti untuk 3hari bergelar raja..
*tapi ni amek gambar dari google je, sebabnya macam bese-> saya suka lupa nak amek gambar!!saya pilih yang ada iras-iras je ngan baju kahwin saya, mengikut ingatan saya yang tak berapa nak ingat nih.

Ok, day 1 03/06/2011 bersamaan 1 rejab 1432 hijrah
v  Hari nikah. Waktu lepas semayang jumaat. Venue=surau spg tiga. Pakaian koleksi sendirik. Fesyen kurung moden kain duyung (pengantin perempuan), melayu cekak musang (pengantin lelaki). Warna pink. Make up = 75% dijangka make up sendirik (transportation problem).

Kengkonon nya macam ni la
dorang ni majlis kawen..harap maklum.

Day 2 04/06/2011 bersamaan 2 rejab 1432 hijrah

v  Majlis resepsi pengantin perempuan. Warna hitam (mostly)+ red (more to maroon)+gold (sket je). Fesyen jubah kain berjela ngan baju melayu lebey kurang style gambar di bawah ini (tapi sedikit gojes dari itu sebab ada bunga merah kat blazer.hehe). Make up dan pelamin dari singgahsana butik. Meja makan di reka oleh pakdin catering. Bilik pengantin oleh pak andam + mak andam sepupu sepapat..heheh

i punye takde belt pon..huhu

takdela mcm ni..bestnye kalo dapat camnih..huhu..just nak tunjuk ada bingkai sebegitu

Day 2 05/06/2011 bersamaan 3 rejab 1432 hijrah
v  Majlis sambut menantu di rumah pengantin lelaki. Warna biru + coklat. Fesyen ala Moscow.. (dah try google..tapi tak jumpa). Make up+bilik pengantin+meja makan dari singgahsana butik.
em,sungguh tak related..haha..tapi nak tunjuk warna tu je

Ok sekian.. hope semua berjalan lancar..amin

Notes: tqvm to all supporter. Mama for all the uniforms and paper bag, umi for kuih muih, and maybe got some more from maksu’s family, will update after I come back from my holiday!!Jasa kalian dikenang.



1 comment:

Nens Collection said...

hehe..semoga sume berjalan dgn lancar ye..
jagn takut nk duk umah mak mertua..sy pon duk umah mak mertua..janji pandai masuk dgn deorg sudah..hehe

dan jgn takut kalu x pndai masak..sbb sy dulu pon x pandai gak..skang boleh la...ari2 kene masak tu gak..kalu x reti jgak x th ler..hehe..nnt masukkan gambar kawen ek..

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...