i apprEciatE u!!! ;)

Monday, July 4, 2011

kenape ye?

Reactions: 
kenape ye?
gambar sekadar hiasan..bukan rambut saya ni..pinjam kat incik G
rambut saya banyak gugur sangat sekarang!! bila disikat..gugur. bila taksikat pun gugur. bila disyampu apatah lagi.. sob sob >__<"
sedih tau tak..lagi tensi sebab asek nak kena kutip rambut yang bersepahan di lantai..risau pun ada gak
lagi sedih bila suami asek komplen kena sapu rambut (nampak sangat dia yang rajin menyapu sampah di rumah..hik3)
dah bermacam syampu (hair fall solution) saya try..tapi result dia still sama..rambut saya still gugur T__T
ada sesape nak share ilmu? tolongla bantu saya mengatasi masalah ini..huhu.. tapi oh ye, saya baru nak try hair fortifying shampoo dari Bioglo-Cosway..hope ok la pasni..saya pun tringin nak rambut sihat mengurai seperti model iklan di TV..hikhikhik
pada sesape nak share ilmu tu, rambut saya jenis oily tau..salu terkepek je ..tak bermaya.. >__<


kenape ye?
oh..saya perempuan
saya suka lapar sekarang ni? kejap-kejap lapar.. kejap-kejap lapar..entahapa-hapa.. tapi sekali makan tak banyak mana pon..tapi lepas makan dua-tiga minit kemudian lapar..tengah malam nak tido pon..lapar..

macam gejala gastrik kan??isk, mintak simpang dari sebarang penyakit..huhu

atau saya patut sertai kempen ini?
14 days challenge!!! ;)

kenape ye?
saya sudah tidak punya masa untuk jalankan hobi saya..dah lama tak mengait, mahupun menjahit manik..
dulu-dulu sebelum kahwin, sempat je jahit manik@kait-kait walo lepas balik dating kul9malam (sebenarnye pegi makan je).. sekarang dah takde kuar dinner kenape still tak sempat?sereyes, dulu saya salu cakap kat en suami (dulunye en.tunang) yang lepas kahwin, pasti banyak waktu senggang dan pasti banyak yang dapat saya hasilkan..

mungkinkah kerana ini?

 1) banyak baju yang perlu dilipat?
eh eh, ini bukan rumah saya..amek kat encik G jek :p

2) rutin basuh dan sidai baju yang dilakukan hampir hari-hari?
hek!! macamla basuh manual..semua mesin buat la wei!! kehkeh
3) atau IRON baju yang dulu untuk sorang sekarang dah dabel? ok fine..masa anak dara malas giler nak iron baju..sekarang dah kawen kena tunjuk rajin bertubi-tubi..hahha
ececeh..tetibe perasan vogue macam gambo ni plak di kala ber IRON.. ape salahnye kan?haha


sekian dulu..
sehingga berjumpa lagi di entri yang lain..tatatititutu


2 comments:

haz|rah said...

rambut gugur still jadi lg ke?
saya nak recommend nutrimetics hair fall control..
kalo still gugur bleh la try =D

s h e d O t said...

ok eh guna produk tu?ha'a..still gugur..tp dah kurang sket sebab saya amek inisiatif dengan POTONG RAMBUT jek..tapi tak boleh potong kontot plak..so ada lagila keguguran rambut tu..

btw, thanx ya for the info ;)

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...