i apprEciatE u!!! ;)

Monday, December 5, 2011

melaka ♥

Reactions: 
1: mak ngan opah kat waterpark tuu
2: makan benda alah ni kat umbai..rupa agak tak best, tapi taste like yummy!
3: nasi lemak yang best kat umbai tu..tungu punya tunggu makanan di order, kitorang hantam nasi lemak ngan satar dulu
4: satar berkenaan

1, 2, 3, & 4: gambar poyo-poyo kat kota a famosa tu

gambar anak-anak buah..kat a famosa ngan dalam kete

ok, kali ni nak update (citer lapuk) pasal cuti-cuti malaysia lagiiii ;)
kitorang (saya, suami dan keluarga saya) pergi Melaka sekitar July 2011 yang lalu...rasenye 16-17July je kot..kitorang gi waktu cuti weekend biasa jek..

ini semua plan umi rasanya (biasalaa...dia sponsor~as usual..hik3)
kebetulan mak ayah ada kat rumah umi..so dorang plan nak bercuti sekejapan..umi nak release tension kot..

yang ikut serta adalah umi's family, mak ayah, me hubby, ashu n mama, and ada jemputan khas iaitu opah sedara dengan cucunya; adib ;)

dorang semua yang disebut adalah bermastautin di KL..excluding me n hubby yang jauh terceruk di Penang..
memula i refused gak nak joint, yerlah jauh sangat kot + bukan ada cuti dah..weekend yang singkat tu jugak nak drive gi KL then Melaka then balik Penang balik??isk!!!!!!

tapi dorang-dorang ni menghasut kan mainn..umi siap letak special offer lagiii..then after a few discussion ngan my dearest hubby, so kitorang pun setuju laaaaa +___________+

tapi biasala..saya sedikit terlupa info-info yang agak penting (ok, i promise, after this, i will stated it on a piece of paper T_____T)

apa yang saya ingat, saya dan suami bertolak malam lepas kerja Jumaat tu..then perhentian pertama yang disinggah adalah di Sg Perak..masa tu sedikit cemas sebab carik punya carik wallet suami tidak kejumpaan (ayatttttt)...saspen gak tau..yela, takkan nak patah balik amek wallet..jauh dah tu..then takkan nak jenjalan w/o IC plak kannn..dah la lesen semua kat wallet, takkan nak teruskan perjalan gak kan..ye, saya buleh drive, tapi mase tu bawak kete husband yang manual..oh!! tidak!!!
tapi selepas beberapa minit, try calm down, then jumpe gak..bukan lupe bawak wallet..tapi salah letak jek ^_____^
pastu kitorang sampai rumah umi pun dah dalam kul1pagi lebih kot..penat then tidur sebab esoknya mahu bergerak ke Melaka!!

ok, ada sedikit cerita mengenai our accommodation kat Melaka tuuu
 ini semua gara-gara ashu yang kengkonon dapat some sort like voucher, dari Paradise Malacca Hotel yang kengkonon bagi pakej free, diulangi FREEEEEEEE!!!!!!!!! foc okhey!!
pastu kitorang semua macam "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...BIAR BETUL"
excited + pelik gakla..then check punya check..terkocek-kocek kitorang gelakkan ashu..HAHAHAHA
nak tau sebab apa?korang google la sendiri pasal hotel tersebut (-___-")
lawak tul ashu ni..

pastu last-last dapat gak apartment..duklah disitu kami beramai-ramai..
best gakla apartment tu sebab ada swimming pool, bilik pun ada 3..so cukuplaaaa ;)

hari Sabtu, kitorang gi mandi manda kat Melaka Wonderland Theme Park (kalo tak salah laaa namanya macam tu) tapi kitorang bahagi kepada dua group..satu gi mandi-manda, satu lagi tak masuk waterpark tu..gi ler jenjalan cari makan bawak ayah a.k.a. atuk gi makan lunch sambil pusing-pusing..
saya, ashu, suami dan atuk adalah group ke dua tu..sebab kitorang taknak penat bermandi-manda..

eh-eh, sebelum gi mandi tu kitorang gi zoo A-Famosa kot tak silap namanya...yang ada waterpark gak dalam tu..tapi kitorang cancel nak jenjalan situ + mandi sebab mahal sangat kot..yang datang plak berderet-deret..hehe..sempat bergmabra ngan gajah jek, pastu aliff ngan adib naik pony..tu jek

pas berkumpul balik after dorang mandi tu..kitorang gi check in dulu (eh, ke gi kota a famosa dulu eh?lupaaaa)

then jenjalan sampai capek..terus gi carik makan kat umbai..mahal gak situ kan??

pastu esoknya dorang memulakan aktiviti ngan acara mandi di swimming pool sampai kecut kulit..umi plak sampai tertanggal sabelah lens spek mata dia..hahaha

lepas pada tu rasanya kitorang pun checkout, makan n balik kot..plan nak singgah putrajaya kat tempat florist2 tu..tapi cancel sebab kesiankan kitorang (saya dan suami ofkos)...

pastu dah dekat malam baru kami yang di penang bergerak pulang..

capek woi capek!!!

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...