i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, December 27, 2011

nikah adik ipar 23/12/2011

Reactions: 
ok, macamana tajuk, macam tu jugaklah isi dia..
adik ipar saye, iaitu adik kepada my asben; Syuhada telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya (Ahmad Yanie-kalo tak silaplaa) pada 23/12/2011 yang lalu..
majlis adalah di rumah mertua saya.
waktu dinikahkan adalah pada jam 10pm lebih (tok khadi bizi sangat..ramai sangat nak kawen malam tu)

mari pendekkan cerita.. (heheh..nampaks sangats malass taips) :p
saya dan asben sampai kamunting pada 22/12/2011 (malam)
malam tu acaranya adalah berinai
tapi takdelah majlis ape pun..just mak mertua pakaikan sendiri inai untuk Syuhada jek.
inai pokok..best je bau..alahaiiiiii

then esoknya kitorang start bizi dari lepas subuh lagi dah..
PIL pergi pasar borong pepagi buta beli barang semua..then kami pakat-pakat siang daging n ayam segala bagai..ngan bawang semualah..prepare untuk masak

saya just tolong mana yang mampu jela..pergerakan i kan terhad...auuwww

okla..meh tengok gambar jela..agak buhsan nak story-story kosong ni..korang pun malas baca..kan?hehe


tikar sila yang DIY..emergency sebab kitorang tak teringat langsung pasal benda alah ni..so just amek kusyen sofa then balut ngan langsir belum pasang MIL punye untuk dapur..kahkahkah

macam biasela..gambar tak tersusun..gambar atas bersama adik asben yang bongsu dan gambar bawah my-emak-tercinta yang turut datang memeriahkan majlis

reramai di dapur

kacau mak tengah makan..em, waktu ni dah pukul 11 lebih dah kot..dinner yang terlampau la lambatnya

beramai bersama pengantin

ini adalah tetamu terkahir kami pada hari itu..rombongan pengantin semua dah balik dah..
inilah ashu n mama..dorang dari KL..saje je saya panggil datang singgah terus..boleh amek mak ayah sama balik Simpang 4 ;)

keluarga baru Syuhada bersama my PIL

rombongan yang datang

selamat lafaz nikah dengan seklai lafaz   ^____~

antara mak andam..eceh..kengkonon saya pun turut mengandamkan..walhalnya tolong letak veil tu je..hahaha

ini dia..chef Hassan..hehehe
my FIL terer masak wooo (+ rajin)..gambar atas dia goreng papadom (tapi papadom kitorang lupa hidangkan..ada ka patut?hehe)..gambar bawah dia masak kari daging plak..perghhh..kaw ooo kari dia (ceh, sembang macam suke kari jek..hehe)

tengok..kan dah kata my FIL rajin..
gambar atas adalah my MIL n Syuhada..bertungkus lumus.hehe..tapi mana saya??ciss!!dasar menantu MALAS..kahkahkah

macam-macam ada..
ayam goreng berempah..ikan masin goreng..sambal belacan..kari daging (takde dalam gambar)..seri muka (mak bawak)..saya sangat suka seri muka..tapi lebih suka yang kepala dia warna coklat hitam gula merah tu

antara juadah yang sangat sedapppp

alamak..beza sangat size kami  +_____________+
tengok gambar kanan..muka saya tengah menympan makanan dalam mulut..haha
tengah syok layan seri muka..tetiba pengantin nak bergambar sesama..hik3

debaran pengantin

ok, dah boleh senyum lega ;)
gambar tak ikut kedudukan sepatutnya..hehehe

santeknya diaaa

pengantin bersama emak dan abang
 ok..meh kita layan pengantin posing...rajin betul pengantin ni melayan abangnya merangkap cameraman pada malam itu..hehe



 dari tadi duk cakap orang tu buat itu..orang tu buat ini..tapi saya??
saya hanyalah bercekak pinggang di dapur..kahkah
masa ni i masih mampu menahan kesemputan memakai kain baju kurung tu..tapi pastu terus tukar kain batik..baru boleh bernafas nak ooiii!!

1 comment:

Nens Collection said...

cantiknye pengantin..manis je muka..
awak muat lg pakai baju kurung ye..
kite dh x muat nk pakai kalo 6 7 bulan..mmg pakai unifom jela a.k.a baju ngandung..

hehe..mama ngandung mmg kene duk diam jek,xleh kerje berat2..mmg org bg layanan first class la..hehe

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...