i apprEciatE u!!! ;)

Friday, December 16, 2011

pesta PENANG 2011

Reactions: 
1st of all, sila maafkan saya sebab gambar adalah tidak tersusun..
(i malas u, sekali upload semua terus je, malas nak satu-satu)

last week, umi datang rumah saya..
dia kan cuti lama sebab kes tangan dia patah tuu..so dia balik time kenduri Yati&Faizul tu sampaila Rabu (14/11/2011) baru balik KL..itupun balik dah tengah malam..cuti kalahkan pengantin :p

ok, umi datang w/o planning..so, pls dunt blame me ya umi!!
ada ke datang on weekdays..i keje, mana bley layan korang kat rumah tuuu
dorang datang Rabu, 7hb(malam) then balik Tepeng semula Sabtu (tengahari)

hari kames saye amek halfday afternoon..kesian kat dorang
tapi Jumaat dah tak bolehla kan..sebab kamek mana ada cuti dah..itupun tinggal sehari je lagi ni, nak spend untuk nikah day adik ipor le pulok.

kames petang (dah nak senja gakla) umi cakap dia nak kuar pusing-pusing area situ nak carik maybank..
saya dahla taktau..asben balik keje kejut saya sebab saya tido..bagitau umi nak kuar terus bangun n siap ala kadar (helleh..macam la salu kuar vouge da vass.. :p)
pastu alang-alang kitorang pun terus kuar ke Pesta terus.
singgah Giant untuk solat maghrib+draw duit

okla..jom layan gambar jela
ni kat gerai makan (dalam Pesta tu)
*saya pun tak paham gaya apa yang Ilham buat..dia memang suka buat gaya pelik2*

aksi dua budak notti..masa baru pas parking kat tapak Pesta tu

ini pun kat gerai makan gak..kengkonon gaya comella tuh :p

kesian mak..dia memang tak larat malam tu..dah start nak demam since petang tu..asek melepek je..tak moh makan ape-ape
(-_____-'')

nyampah dengan diri sendiri..abaikan la eh muka buruk tersebut..haha
saje nak show off harga tiket
dewasa RM3/sorang
kanak-kanak singgit sorang
nak jimat datang kul11 ke atas (kot) sebab time tu dah free..sebagai bukti tengokla kaunter dah tutup pun kan..

dah sama besar ngan pumpkin berkenaan +__________+
ohye, dis year ada taman lampu-lampu macam i-city shah alam tu..so jakun sebentarrr
[eh, ke memang dah ada dari dulu-dulu??]
gambar saye tak payah besarkan..buh kecik-kecik je..kang letak beso lagi i nampak beso  T_____T

makanan adalah tidak menarik..memang out
sate tu je ok sket kot

kanak-kanak itu di i-city penang..hakhak

beri laluan untuk my asben yaww!!

ini antara tarikan pesta penang
ala-ala genting dah.. (wah kau..tadi shah alam, skang genting..heibat..heibat!!)
nama dua benda alah ni adalah TOP GUN (atas) dan LETHAL WEAPON (bawah)
dua-dua ni saya naik last year..sampai muntah-muntah k..
i tak tahan pening

empat beranak ni naik euro wheel..ala yang rlex je dia pusing slow nampak satu daerah tu..macam eye on mesia tu
gambar kanan adalah ala-ala space shot genting

masa ni, saya tercari-cari dorang ni mana..pastu tengok kelibat dorang main kuda ni rupanya..

haunted castle..dorang cakap best dalam ni..saya belum penah masuk..lagipun mahal sket masuk dia..so boo layan..heheh

ini Ilham..masa kat giant..walopun pi sekejapan untuk solat jek..still kena buh dalam troley

ini aksi yang takde motif..cuba tengok Ilham..ini bukan candid okhey..dia sengaja pose macam tu +____+
ini masa otw balik..kitorang gi naek 1 keta je
ok, pada sesapa belum pergi lagi Pesta..ataupun takpernah tau pasal pesta ni..maila Penang cepat..sebab Pesta ni sebulan okeh..acara tahunan di Penang..mai pakat mai!!!
ada macam-macam kat pesta ni..ada showroom..(cth gambar di bawah), ada jual-jualan murah..ada show artis gak (tapi tu salu hujung-hujung pesta dah..macam seminggu lagi nak abes tu ramaila artis perform), ada yang macam kat atas-atas ni..ada jualan karpet cantik-cantik (nak murah tunggu hujung bulan gak..best sebab dorang jual murah gilak!!)

bersama kereta ke-4 beliau..habuan pi pasar :p


ok tu je..bye!

4 comments:

Nens Collection said...

dh mcm ict lak ek..
mmg sonok dtg sini..especially bebudak ler..mak budak pon xcited gak dtg sini..tmpat best!

nalsweet said...

nens!! maila sini, bawak ammar yg tembam itu..hehe

Cik CT said...

bw here.cikct dh berbelas tahun x pi pesta penang.dolu2 ms kecik slalu arwah abah bawak pi.

nalsweet said...

hye cik CT..thanx bw here..
nape?xsuke eh pesta penang?tapi kalo orang yang xsuka tempat crowded, memang xsuka la datang pesta ni..hehe

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...