i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, January 10, 2012

hantaran...nak tempah?hehehe

Reactions: 
sape yang nak bertunang?
or nak nikah..dan masih tercari-cari pembuat hantaran???

meh sini upah ahkak..
hiks hiks

getik jee...bajet macam ko buat hantaran lawa sangat la??

blah laa.. :p

btw, nak share (ekceli bukan nak share sangat pun..just nak sematkan kat blog ni hasil kerja tangan sendiri
biar nanti-nanti boleh tengok balik ;) )
hantaran pertama yang i buat tauww..(sendiri betunang/kahwin pun tak buat sendiri..haha)

ini yang kenduri adik ipar hari tu
9 dulang semuanya


ni gambar kat bilik asben, kat rumah mertua
susun kat tepi dulu

ni dah atas katil pengantin dah ;)

yang ni masa "hantaran in the making"..kat rumah Penang lagi ni
ok, semua kan dah gitau tadi..ada 9 dulang..
1st nak show off SEJADAH dulu

i plan nak buat betuk katil (sebab asben mintak)
tapi sebab sejadah dia kain tebal sangat..terpaksala tukar..buat bentuk kipas je (tapi tak jadi +_________+ )
kahkah..kipas la sangat :p

ni masa kat rumah Penang..letak pun atas iron board..haha

rumah Penang gak
2) KEMEJA & SLACK
atas katil pengantin

atas iron board..haha
3) TUALA
tak taula rupa apa sebenarnya..haha

abaikan background plss

baru siap buat je masa ni
4) SONGKOK & KAIN PELIKAT
hehe..taktau nak letak caption

boleh la kan dari takde :p
5) KASUT & STOKIN
bekas/tapak hntaran untuk kasut ni sebenarnya plan nak buat lapik TAFSIR..tapi kecik sangat..tak muat letak tafsir..hehe
terpaksa hantam buh kasut kat situ..hiks
 6) TAFSIR
simple jek
 7) RAGA BUAH-BUAHAN
siap di pagi kenduri..ehehe
 8) KEK
memula ingat kek ni akan dihias siap-siap oleh pembuat kek..rupanye nan-ado
so dah hari kenduri kan..bahan pun limited..sya hentam saje guna riben kecik yang ado..dah tinggal pendek plak tu..gam semua takde..HARU!
 9) set MINYAK WANGI
tak tau nak letak apa caption..
ok, ada yang berminat??
do not hesitate to contact me yawww!! hehe

p/s: i eksiden pagi tadi..huhu

1 comment:

Nens Collection said...

cantik2..berbakatnyer..;)

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...