i apprEciatE u!!! ;)

Monday, July 23, 2012

duit syiling baru

Reactions: 
9.36pm; 23rd July 2012


agak bosan..
anak merap takmoh tido..suami gi tarawikh.
selalu time ni saya dah siap kemas baju anak untuk sekolah esok.
tpi tadi suami lupa bawak naik beg baju anak dari kereta..so mood mengemas agak kurang sikit.
kena tunggu dia bawak naik usai tarawikh.
pastu dengan anak taknak duk dalam buai..kena la duk sebelah dia jeni..enjut-enjutkan bouncer dia..
boring.
nak menjahit macam taktau nak mula camne..blurr..
nak mengait..nak memang nak..tapi rasa nak buat benda lain plak..


pastu teringat haritu ada snap-snap koleksi duit syiling baru tu..
ala..duit syiling baru tu,ringn jek..
korang pun mesti adakan?
saya salu dapat syiling tu bila gi Giant..
selalunya kalau dapat terus put a side.
sebab almaklum barukan..konon-konon nak simpanlaa..
lagipun tak mesra lagi dengan duit tu..dia macam ringan sangat..pastu size dia kan lain sikit dari yang lama tu..takut salah kasi kalau nak bayar apepun..
macam duit tipu pun ada..hehe..

duit syiling tu kan dilacarkan 16.01.2012 aritu..
tapi dalam koleksi saya baru duk ada RM2.30
taktaula bape lama nak peram..samada dgunakan atau pun tambah-tambah lagi..hehe

dulu saya duk kumpul duit syiling yang tahun 1984..susah gila kot nak jumpa..
yang duk ada pun syiling RM0.50 tu jek..
dulu my mum pun tolong saya carikan duit 1984 tu..ada banyak gakla..
sekali adik pi guna..ceittt!!!
pastu dah kawen saya ngan suami duk kumpul syiling untuk anak..hehe..ada la dapat 3-4ratus gak..tupun duk culas menyimpan..hiks!


okla..jom kita compare-compare sket duit syiling baru tu..memang ringan kot dari yang lama..kecik plak tu..hehe




1) sekupang | sepuluh sen | seposen

syiling ni takde masalah kot nak cam..sama saiz..corak je lain sikit kot

2) lima duit | lima sen

bigger than before. ketara kan?dia macam nak sama besar ngan 10sen tu

3) dua kupang | dua puluh sen | dua posen

lagi kecik dari saiz sebelum..warna ala-ala gold

4) lima kupang | lima puluh sen | lima posen

kecik dan warna lain..ala-ala gold..macam syiling 2posen tu..macam syiling lama yang singgit tu pun ada gakkan?tapi syiling ni ada segi-segi dia..dia tak 100% bulat laa..


korang plak ada kumpul-kumpul tak syiling baru tu?
duit kertas baru tu plak ada tak?
saya belum ada  =________=
ada sape-sape sudi nak tukar duit kertas tu tak?
kalau nak kasi foc pun saya terima.. ^________^


okla..suami dah pulang..
poi-poi

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...