i apprEciatE u!!! ;)

Thursday, July 26, 2012

puasa day 6

Reactions: 
assalamualaikum..


saya mengantuk.kurang sihat kot. dari malam tadi lepas berbuka saya dah rasa semacam. perasaan orang yang nak demam. tekak sakit, kepala berat.
pastu dah telan ubat selsema, lepas sahur biskut pagi tadi saya makan panadol plak.
sekarang duk rasa tingtong gak lagi.
bersahur plak dalam keadaan stress. nak makan heavy kalau boleh..tapi tak daya nak masak. telan jela biskut.
tak best langsung.


ok, nak cerita pasal puasa.
sepanjang hampir seminggu ni bape kali korang masak?
saya baru dua hari kot..itupun tomyam buat hari selasa, ada balance terus makan lagi untuk berbuka semalam (rabu) tapi buat makan ngan bihun plak..alah, mudah sangat..celur je bihun tukan =____=

bercita-cita nak snap picture masakan..tapi kelam kabut la..tambahan ada si kecik yang sentiasa akan menyibuk waktu berbuka dan juga sahur.belum lagi cerita dia takmau tido-tido walau dah 11malam..huhu.mencabar okeh!

dia takkan tidur waktu berbuka tu..orang sahur pun dia kalut nak sahur..haila Qisya..

sahur hari Rabu lagi seronok. saya memang plan taknak makan heavy untuk sahur..sebab patutnya ada meeting Rabu pagi..so taknakla tersengguk-sengguk time meeting..tapi atlast meeting cancel! aduyaiii..
em, sambung balik..pukul4 pagi Qisya bangun..pastu macam bese, dia mintak dikenyangkan.
selepas 10minit stop. saya landingkan dia di sebelah. papa nya as usual bangun tido kat sofa. tapi sikecik tu takmoh gak tido.pelik tau..saya tukarkan drypers, kot-kot dia tak selesa. pun sama gak..taknak tido dah kot..aduiii..ibu tak boleh melayan la sayang waktu-waktu macam ni..huhu

sekali tengok terus dia pusing badan n meniarap dengan jayanya hokey! terkejut mak!terus rekod time..it's 4.20am @ 25/7/2012 dear ;)
dia memang dah bergigih nak meniarap dari umur 2mnths ++, tapi asek failed jela. dia taktau nak tarik tangan dia yang terperangkap kat bawah badan tu..haha..somel! lepas tu dia kan tak bape sihat..dengan tongue infection la..pastu flu yang tak lega-lega tula..terus dia tak gigih a.k.a. malas nak try meniarap lagi dah..kitorang pun tak paksa.

sekali tengok di subuh buta tu elok je pandai meniarap terus. 2 x gak dia pusing meniarap..hiks!
hadiah birthday ashu agaknya. ashu dah genap 25 on 25th July semalam. ada ke patut dia request jeans levis dekat i..mak tak mampu hokeh.. eh, dah melalut la saya citer..itula..jarang update blog, walhal dalam otak banyak benda nak share sini..tapi banyak kekangan la..huks!


sampai ke sudah saya takde snap picture berbuka..teringin kot..tapi memang tak dapek la..anak den suka nak joint iftar..dia ralit je tengok makanan..itu kalo dia ralit la..kalo dia dah start bunyik..alamatnya kena stop makan la..huhu...tolong imagine kepayahan itu..ohye, dia bukan boleh dibaringkan sambil kitorang makan dengan selesa..tidak semudah itu kawan-kawan..kena riba dia hokey!! +________________+


saya banyak benda plan nak buat. nak jahit langsir yang dah berkurun beli tu..nak jahit sarung bantal Qisya..nak sudahkan projek buat headband..nak masuk contest..oiii..semua duk dalam kepala otak je lagi ni..huhu..seluar suami koyak pun tak jahit lagi tau..nak buat puding jagung pun duk tepi je bahan-bahan..gila bizi kalah menteri!


eh, sebut pasal contest..korang jointla contest sepet88 tu k..hadiah lumayan gak..saya nak joint..tapi macam tak dapat jek..ini betul-betul punya kisah sedih ni..nak joint tapi takdapat..takke sedih tu?
hadiah dia beg RM220..best gila kot..pastu kena buat entry sedih je pon..mudah gilak! tapiiiiii...draft entry tu duk dalam kepala je lagi ni..haishhhh..pergila joint hokey kawan-kawanku..esok last date dia..huhu


okla..tak lengkap entry tanpa gambar.
nah tengokla budak yang dah boleh meniarap tu..esok bufday dia yang ke 4bulan..hek!

Hai!!!
rekod tersebut..25/7/2012..4.20am

Rabu malam..dalam pukul 10.30..dia takmau tidoo
ye..sayalah Qisya Damia itu!

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...