i apprEciatE u!!! ;)

Thursday, July 12, 2012

Padang BESAR ~ part 2

Reactions: 
Assalamualaikum.…


Ok, balik2 dari Kuala Perlis malam tu, kami memang terus balik hotel.
Nak citer Qisya mengamuk tak boleh tidor. Bukan sebab bilik hotel buruk ke kecik ke hape. Tapi sebab lain..

Bilik hotel tu ok la walopun comel jek. Lengkap semua ada (exc fridge). Best jek bagi orang yang tak banyak songeh macam kami. Kata nak murah kannnn..ehem  +___________________+

Eh, nak citer pasal Qisya. Betul, malam tu dia menangis-nangis takmoh tido..ke takboleh tido entah.tapi dia bukan jenis macam tu kalo takde sebab musabab yang munasabah.
Jenuh pujuk itu ini. Dah salinkan pakaian n letakkan minyak yuyi kat perut n tapak kaki..pun takmoh.dah rasuah nenen itu ini pun taklayan.selalu ok jek kalo kasi, on sokmo.. Sedikit stress di situ. Almaklum, dengan penat dengan anak takboleh tido. Terus bergegas ke bilik opah n atuk. Bilik kami nun berjauhan.. satu hujung sini..satu hujung sana..pheww!

Pastu opah n atuk jampi apa pun taktaula..elok sket pastu..bagi dia kenyang terus lena kepenatan. Atuk suh amal ayat “ALAM AQ’HAD…” yang dalam surah Yaasin tu.

Pastu esok paginya ada kejadian comel. Biasa hotel ka nada bagi breakfast free kan? Opah n atuk biasala, mesti siap awal punya. Dah complete baju cantik macam nak checkout dah. Yang kami ni selebet jek. Dorang datang bilik kami, tapi kami belum siap, so dorang cakap nak turun dulu. So, ok laaa..
Elok kami turun, tengok takde pun kat lobi, nak kata gi makan, coupon ada kat kami..peliks. terus call tanya dorang kat mana..rupa-rupanya…

Kahkah..comel kan mak ayah ai?? Bosan sangat (or mungkin lapor sangat?) dorang dah gi makan dulu kat makcik tepi jalan tu.hiks!
Then, tunggu dorang abis makan dulu, kita masuk cari makanan free plak. Em, restoran dia sangat kecil. Sempit. Tapi mujur tak ramai orang. Takpe, kita nak duk kejap je pun. Janji kenyang! Hehe

Pastu kitorang gi UUM. Yeay!!!!
her outfit during the holiday. last day kite kasik dia pakai the 3rd one.

I is seronok hokeh!! Lama dah kempunan nak pi.

Saje pusing-pusing. Banyak dah perubahan. Fakulti dah bertambah. Pastu macam kompius, FPK (yeke panggil Fak. Perakaunan tu FPK??) lupa sudahhh.. lokasi nya dah berubah kot.

Then pusing kolej kediaman. Pusing ngan kete jek. Masuk YAB dulu. Sambil story kat dorang yang dulu Maiey (one of my bff masa blaja dulu) duk kolej tu. Pastu masa intersesi pertama dulu kami duk sebilik..lokasi bilik pun masih ingat. Pastu citer yang kitorang pernah tempik budak PLKN berdating kat situ. Tempik dari dalam bilik. Takut punya pasal. Kihkih

Pastu ke kolej encik suami. Dia kolej EON dulu. Pusing tunjuk bilik dia dari jarak dekat. Em, bilik kat kolej dalam induk ni comella..lawa..ok..tapi tang toilet I mencik! Beza dengan Kachi tauww  (^____^)vv

Pastu kami gi mall. 


Lengang jek UUM masa ni. Budak semua terperuk kat blik ke?ke memasing balik kampong? Or dah abes semester? Tapi Maiey kata dorang final exam..em, biarkan.

Plan nak gi Masjid, library, tempat2 lain nak camwhore.tapi malas kot, ngan anak n mak ayah.kesian dorang tau!
Sudahnya gi menadah terik mentari ber-posing di pintu masuk UUM.kahkah


 ada citer klakar.
masa tengok balik gambar atas ni dalam kete, saye cakap (gurauan) "Qisya, atuk n opah pun dulu stadi UUM gak..hiks!"
pastu atuk tambah "ha'a..opah kamu junior"
berdekah kami gelak..haha
*dialog diolah untuk pemahaman anda*

glory-glory man united!



Pastu pusing-pusing Kachi (eh, sekarang dah nama lain) pastu gi rumah Maiey. Dia duk kat perumahan staf tu. So I dah roger dia siap-siap.hehe. dia jamu lunch treat. Sembang-sembang sat pastu blah. tapi sedikit ralat sebab langsung tak snap gambar?podahhh!!

Pastu gi Bukit Kayu Hitam. Sepanjang duk UUM saye tak pernah kot gi BKH tersebut.last pergi masa masih di secondary school dulu. Ikut family maksu time tu. Best masa tu..tapi sekarang?? Nan-ado! Takpayah dating pun takpe kot. Kecik je tempat dia. Maiey cakap lepas peristiwa tempat tu terbakar dulu terus tak banyak kedai dah jual situ. Mujurlah dekat jek.


opah dengan kacangssss


Then balik.

Singgah pekena cendul pulut dulu.

hehe.. dorang ni buat servis stroller for a baby kot..terus je bawakkan stroller dorang bila nampak Qisya..walhalnya kami malas nak keluarkan Qisya punya dari kereta..hiks!

Makan-makan, solat then back to reality. Bye.

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...