i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, July 10, 2012

padang besaq 16/06/2012

Reactions: 
seperti yang tertera di title..kejadian adalah pada 16 jun. so if ada yang saya tak berapa hingat tu..im coriii!!

kami plan nak ke nun utara tu adalah lebih kurang 2minggu sebelumnya..tapi macam jadi tak jadi jek..
last minute hotel booking! luckily we have AGODA! it's really helpful. u shud try them if u gonna plan a cheaper vacation (macam kami!) hehe.
saya dah try AGODA ni masa nak honeymoon moon dulu..murahla compared to kita walk-in kan.
some more..risiko kalo bilik yang ada lebih dari bajet kita..huhu

kami check-in hotel GM, kat Changlun. saya yang booked hotel ni sebab saya taktau pun boleh pergi Perlis direct dari exit tol Alor Star (utara ke selatan entah) terus ke Perlis. sereyes saya taktau..yang saya tau kena lalu Changlun. yela..ex-uum katakan..ptuih!

tapi takpe..keesokan kami plan ke UUM! ahkak kempunan hokey..dari Qisya dalam perut lagi ahkak nak ke UUM.. dia dah 2mnth ++ baru dapat gi?? okheylaaaa..
pic curik dari Agoda site..lupa snap :p
kami keluar dari Penang island ini menggunakan feri. saje-saje. jimat minyak kate si suami :p

ada org kate muka Qisya sama muka atuknya..ye ke?


euuwww..gemuk!

mari berposing-posing dalam kete yang di dalam feri..hiks!
pastu kitorang singgah di R&R Gurun.
makan-makan bekalan yang dimasak emak (deyyy..lu makan saja tau!)




gambar makanan adalah takde!
mak masak bihun goreng, pastu bawak nasik lebih masak semalamnya ngan lauk sambal tumis ikan bilis jeee

then kami terus check-in hotel.
solat, bagi mandi budak kesik tu dan terus ke Padang Besaq.

the journey
kami lalu kot Kangar..tak berani lalu kot Chuping since dah lama xpergi..situ dulu takde banyak signboard nak refer..pastu lalu kot ladang tebu..dahla bawak budak kecik kann..risau sketla kalo sesat..dululaa..skang taktau

dalam 45minit..sampaila ke tempat dituju.
takbeli banyak pun..saje nak jalan-jalan jek.
lagipun barang sama mahal jek ngan kat luar.
cuma kena pandai tawar menawar.
pastu plak kena pandai compare-compare..
jangan main beli jek sebab berkemungkinan kedai sini jual mahal..kedai sebelah dia plak murah..begitu..

kalau nak beli kacang-kacang (macam yang mak saye borong) better beli di deretan kedai yang dekat ngan kedai makan tu..dia macam laluan jek..eh, susahlah i nak explain.
selain itu ada gak jual tikar-tikar..periuk-periuk..toto comforter tu..limau bali..patung-patung mainan budak tu..pakaian toksah cerita la ^______^

tengok jela gambar k.

tengok mak saya..dia memang duk pulun beli kacang-kacang jek..haha

kesian Qisya..berpanasan..dari comey-comey ada skirt trus tinggal pampers.hiks!

beli terus pasang je kipas tu
then untuk saguhati saya beli patung ultraman jek kat dua budak kesayanganss..along n ilham!
orang lain takpayah..saya takde bajet..kihkih..lagipun xtau nak beli apepun..dengan waktu yang dah suntuk.
ohye..dalam jam 7malam kedai semua dah tutup okhey..sila datang awal..
kami sampai dah lewat..dalam 4.30ptg macam tu..pastu nak carik parking gila punya susah..
pastu plak mek Qisya ni ber-ber plak...haduyaiii..itula susahnya kalo datang dengan anak kecik..tapi takpe, saya rela demi jantung hati pengarang jantung itu ;)

pastu kitorang straight away gi Kuala Perlis..sesaje gi makan-makan kat sana..
mengimbau kenangan masa study..heheh

muka penat

the foods
kitorang order nasik putih + siakap 3rasa (tapi dapat masak pedas, macam masak sambal belacan jek..tapi takpe..sedap..hehe) + kailan ikan masin + sotong goreng tepung + tomyam daging + air masing-masing..jumlah rm80++..air rm 12.30 (kot)
ayah order sate daging ngan sate perut (memang tak laku..ayah makan sorang jek) 20 cucuk..rm22 (kot)

pastu balik hotel..tidooooooo

to be continued...

2 comments:

Afasz said...

dulu time study slalu gak p padang besar..... huhu dekat je ngn uitm arau tu

nalsweet said...

hehe..same goes to me..tapi dari sintok lah..

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...