i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, August 14, 2012

shopping @ sunshine

Reactions: 
hai!

sebelum ni kan saye ada selit cerita Sunshine buat sale best-best tu kat entry juadah berbuka sebelum ni..
kat situ kan saya cakap saye gi hari Sabtu n hubby tak beli ape-ape kan?

hehehe..kali ni nak hapdet pasal gambar-gambar plak..sikit je pon..
*tetibe rajin hapdet*

ekceli, hubby takdela balik ngan tangan kosong..
in fact, by the time kitorang masuk je wing jualan best-best tu..dia dah aim mainan kanak-kanak berupa keyboard piano...ye..kanak-kanak punye >_________<
nak beli yang orang besar punye mahal sangat kot..
dia cakap dia dah lama aim nak beli yang betul punya..yang riban-riban punya..yang ada tutorial punya..
waahhhh..kellaasss kauuu..berahsia ngan i yer??
hihihi
kelakar pun ada..
tapi since dia bangsa susah beli barang kecuali dia betul nak..mak redho jek +_____+
bini kalut kelabu mata tengok segala barang baby murah..dia kalut duk ushar barang tersebut..haha

tapi macam sedikit kecewa sebab takde orang jaga situ..price tag pun yillekpocik..
saye pun adalah agak malas layan..so biarkan..
tapi elok je dah abes bayar kat kaunter..muka dia macam tak boleh blah..
macam tak puas hati macam tu..hihi

so saye suh la dia pegi tanye betul-betul kalo nak..
gigih hokey laki mak gi usung keyboard tu even kotak dia macam dah koyak-koyak sket (myb last kopek punye barang) dia bawak gi tanye kaunter..hihi
saye tunggu tepi je..tunggu barang dalam troley..
dia pi usung benda tu sekali ngan anak dia sama..yela dia yang sarung baby carrier tu..hihi
anak adalah tido mase tu ;)

sekali dapat gak..sebab harga barang tu dalam bajet dia la..RM55 (after less 50% hokey)

masa sebelum dapat barang tu punyala MENGANTUK sangat..
dapat-dapat barang terus segar semacam..
balik-balik pun terus pasang try..
waaaahhhh..kelllaaassss!!

tido-tido-tido

saye ingatkan terror la kan..sebab kenkonon dah lama aim sangat
padahallll...kihkihkih..
merapu hadela..hikhik
adala dalam doploh minit kot dia layannn..pastu pek-pek balik sebab nak tukar baru sebab adapter dia rosak kot..

plan nak gi tukar malam tu gak..tapi malas kannn..esok petang baru tukar

pun susah gak nak cari parking..takpe..dia drive..hehe
sekali dapat parking bapak punye jauh kena menapak..

trus naik ke level 4 n tuju ke tempat tu terus..
saye carry anak..tapi entah la Qisya tu..dengan maknye takmau lama kalo dukung..mesti merengek
kalo papa dia takpe plak..mungkin papa ibarat tilam dunlop..selesa gituueeww!
tengah duk cari mana papa dia pi..papa dia pun kol..suh gi tempat barang mainan tu..

rupanya barang tu dah takde..
kalo nak tukar barang tu gak..kena amek barang lagi mahal..tambah duit sket la

pastu dia pun macam takmoh dah barang tu.
rasanye sebab dia sendiri rasa tak berbaloi kot..hihi

mujur dapat tukar ngan barang lain..
so saye pun menjalankan tugas sebagai penyopping (tukang shopping) dengan jayanya

nah hasil rembatan:
tshirt kelabu dlm plastik tu papa punye..RM39..seluar dalam plastik habuan pakai malam-malam RM3 X 2 helai..dan juga tshirt hijau belang yang ohsem RM8.90..takde dalam gambar adalah buku nota kecik untuk rekod duit raya anak *motip sangattt* RM0.50..so total RM54.90..balance RM0.10 adalah burn..bayaran sewa untuk dapat main keyboard..hahah
























ok-ok la..kang korang kempunan plak nak tengok jaguh heibat bermain piano..


nah amek!




















excited bagaikan pro..kihkih
kelakar tengok orang eksaited nak keyboard ni..
siap nak pujuk diri sendiri dengan ayat
"takpe..papa beli untuk Qisya belajar nanti..muzik kan dapat merangasang otak kanak-kanak"

helllooo..anak baru 4bulan kot??
hahaha

dah tukar ngan baju tu plak boleh plak dia cakap
"kann..berbaloi-baloi..dapat baju sampai 4helai..keyboard pun dapat main..hihi"
maksud dia instead of dapat keyboard-yang-mungkin-akan-terperuk-tak-main..better la dapat baju banyak camtu kan..hihi

kelakar-kelakar..

korang rase tak kelakar lantak korang..haha
bye!

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...