i apprEciatE u!!! ;)

Monday, August 13, 2012

Tongue infection

Reactions: 
Sebenarnye ini part 2 untuk cerita demam tu..
Kejadian bermula pada hari Isnin..Masa tu papa dia MC n dia malas nak hantar Qisya ke sekolah..saya pun halfday pagi masa tu..pastu nak gi keje petang tu tinggalla 2beranak tu kat rumah.
Dah pesan siap-siap kat papanye..buat susu banyak ni macam ni macam tu..alaa..kejap je pon kan nak tinggal doarng berdua. Sepanjang kat opis, saya tertunggu-tunggu gak call dari papanye kot-kot ada masalah ke hapeke..tapi nan-ado..so, PASSED la ;)
Sekali masa balik tengok kat mulut Qisya ada putih-putih..ketara hokey..macam tebal tu..sebelum macam tak perasan plak ada ke tak..mungkin kalo ada pun putih sikit-sikit jela kot..
Tanya papanye..dia kata entah taktau..baiklah..
Tapi malam nye..Qisya dah start merengek..kasi susu botol..taknak..dia nak fresh dari ibu jek..tapi jadi rumitla keadaan bila susu ibunye pun dah nak berkurang (sadis hokey..saya nak susukan dia sampai dia besar kalau boleh..huhu)
Dia dah mula taknak tido..tak selesa..perghhh..dugaan tul..
Badan tak panas langsung..saya just syak something goes wrong with her tongue n my instinct was absolutely CORRECT bila esoknya pegi jumpa doc.
Dapatla ubat air untuk shrink atas lidah dia and also a cream for my nipples.
Pastu doc suruh stiap kali basuh botol jangan basuh camtu jek..basuh dan sterilized sekali hokey!
2-3 hari lepas tu legalaa..alhamdulillah..syukran jazilan ;)

nampak tak?nampak tak?

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...