i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, September 11, 2012

be careful man!

Reactions: 
sekarang kan teknologi dah merapatkan hubungan kita sesama manusia.
contoh macam blog nila..walo kita tak kenal secara live, boleh plak tumpang-tumpang hepi tengok blogger tu update citer pasal life dia kan?
seronok je baca aktiviti dia.

fb pun sama..
kang ada orang tu update status buat itu ini..
pastu skang kan fb bertambah gedeban ngan ada plak button functions boleh bagitau lokasi kita masa tengah update status tukan?

mudah sangatttt...lagi merapatkan hubungan sesama kawan alam maya..
yela, contoh ko bercuti di Penang [kenapakah daku memilih Penang??]
pastu ko update macam ni
"breakfast bersama anak-anak di mamak@Penang"
pastu senang la kawan-kawan ko pesan ole-ole itu ini..kot-kot ada yang mengidam nak makan nasik kandar Penang ke kan..
ko boleh tolong bungkuskan..
tapi tu contoh la
sangat memudahkan kan? mesra pengguna sangat functions tu..

tapi WASPADA lah kawan-kawan..
jangan terlampau menghapdet aktiviti dan lokasi terkini anda..
BAHAYA..
paling bahaya kalo korang pergi update lokasi rumah korang..
contoh : "tengok tv di rumah @rumah flat kg Joyah"
aiyooo..bahaya tu kawan-kawan..
nak-nak plak ada yang sakit hati ke ape ke ngan korang-korang.
yela..tak semua orang baik dan boleh buat kawan..
kita kenala berhati-hati kan?
mungkin ada yang tengok status tu macam takde rasa apa-apa..
yang busuk hati sket tu mungkin ada agenda sendiri plak kan?
pastu plak korang gi plak bercuti few days..
update plak lagi status "seronoknya mandi manda @sunway lagoon"
bahayassss!!! [=bahaya yang banyak-banyak sangat..hihi]
sebab yang mana busuk hati tadi tu dah terang-terang tau korang takde kat rumah..
apa lagiiiiii??? isk! bahaya!
yang pompuan plak pergi update plak "sorang-sorang kat rumah @rumah flat kg Joyah..hubby outstation"
weyhh..scary!!

sedarlah wahai kawan-kawan.
jangan terlalu ghairah dengan teknologi..
yang saya kongsikan kat sini hanyelah button functions fb jek
sebab yang lain-lain macam twitter or etc semua saya taktau sebab takde akaun..hiks!

eh..dah macam tazkirah la plak

tapi moral of da story..
jangan terlalu share sangat life korang..
nak share boleh..tapi tengok keadaan la kan..
yang mana PnC tu..janganla bagitau kat orang ramai..
cukup kawan-kawan terdekat yang dipercayai jek..
or family..sebab family kan THE BEST!!

tengok macam si Robin ni..memang patut pun kena marah ngan Batman! [emosional plak..hihi]

 p/s: tolong JANGAN BUAT EMAK KITA MACAM INI!!!

eh?tapi ada gak disebabkan tak glemer macam saya ni hapdet hape bende pun orang tak kesah..
yela..kan tak glemer..
macam ada orang nak kesah plak kan?
hihihi
tapi saya tetap nak BERHATI-HATI!!!

1 comment:

Nens Collection said...

NICE N3..EKEKE..
BETUL JGAK TU KAN..NI ASAL NK G MANE2 JE BUAT STATUS..HUHU..

NASEB STAKAT NI NENI X SUKA LG BUAT2 STATUS2 GITU..

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...