i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, September 4, 2012

bekalan susu

Reactions: 
bestnye tengok redmummy n kak ilah tu bf anak..
banyak betul production dorang..
jeles..sebab saya pun teringin nak fully bf anak..
tapi mungkin sebab anak sulung..tak reti sangat nak disiplin diri..
taktau sangat pasal pemakanan nak tmbah susu..
taktau sangat kena pam banyak-banyak buat stok dari masa dalam pantang..
yang tau masa tu adalah penat..dah kasi susu direct kan?nak pam-pam buat ape?penat dah kot berjaga siang malam..anak pun asek nak susu..bilanya nak pam?
ok..itu salah!
kena disiplin ok..disiplin!
itu kalo korang nak fully bf anak la kan..
banyak info kat internet ni..
tapi dulu tak rajin buat rujukan sangat..
yang tau nya..penat dahhh ngan aktiviti harian..so dah tak banyak susu..belikan aje susu tepung.
senang untuk berenggang ngan anak nanti..
konon-konon sebab kerja..
padahal itu adalah pendapat yang SALAH!
bagi susu ibu la bagus [ye!saya memang tahu..sebelum ada anak memang dah tahu]
tapi otak duk rasa..ok, dah cukup kasi susu direct kat anak masa berpantang
pastu riso kang susu badan tak cukup..tak cukup nak pam..pastu nak hantar anak ke nursery or bs adalah susah.

dei..orang lain boleh apehal ko tak boleh?
ok..MENGAKU!
teruja sangat tengok orang lain fully bf anak..
jimat pun jimat
antibodi anak pun kuat.
kesian Qisya..huhu

tapi saya bercita-cita sangat nak bf dia [even campur-campur susu fm pon]
janji dapat kasi gak kat dia..
susu macam dah nak takde..sedih!
hope dapat gak bf dia until dia 1year..berharap sangat!
ya Allah..Engkau banyakkanla susu ku..untuk aku kenyang kan anakku..dan moga ikatan antara aku dan anakku semakin erat..amin..

dan hopefully untuk 2nd baby (ewahhh..dah ready ke?) saya dapat beli pump yang canggih sket..medela freestyle hopefully..
macam terimagine yang kalo pam susu guna pump ni production banyak!! hehe
kena menabung dari sekarang ni..sempatla kot dapat beli 1-2tahun lagi..amin..

kalau dapat fully bf dia mesti dia takde berdemam-demam kan?..kesian anak ibu

2 comments:

Nens Collection said...

ammar pon x bf..susu lembu jekk die nak..hehe..

sy pon harap 2nd baby nnt nk fully bf..;)

nalsweet said...

itula..mari kita berkempen SUSU IBU! hihi..

btw, bila nak 2nd baby tu nens?

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...