i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, September 25, 2012

i love you

Reactions: 




 wahhhhh..ROMANTIK sekali ini cikgu!! ;)







**********************************************************************







jumaat malam lepas kerja papa a.k.a. encik suami ada game badminton.
bukan ada match ke apa..saje main-main ngan kawan-kawan jek

encik suami adalah TIDAK PERNAH bermain badminton ngan opismet sepanjang perkahwinan kami..
masa zaman dia bujang saya taktau sangat..almaklum kami bercintun sekejapan saje..hehe

eh betul tau..ini KENYATAAN..sampai sekarang kalo saye tanye dia camni;
"papa, ape ciri-ciri wanita yang papa suke?"
dia pun explain la cenggitu cenggini..
then saye tanye lagi...
"papa, ape ciri-ciri wanita yang papa suke yang ada kat ibu..yang membuatkan papa rasa suke kat ibu??"
ayat tanye wajib bunyik macam keras dan spesifik sebab naluri ingin tahu membuak-buak..pastu dia mesti blur..
"ermmm..ENTAHLAAA.."

ok fine!

*remuk redam rasa jiwa*




tapi takpe..




sebab saya pun sama..taktau sebab apa saya boleh tersuka/terpilih/terbuka hati untuk terima dia sebagai suami..kekekeke

sebab kitorang macam tetiba terjodoh..
bukan sebab pilihan keluarga..

tapi mungkin sebab memang JODOH..
percaya dengan Qada' dan Qadar..hehe
bila Tuhan dah kate KUNFAYAKUN..sape boleh halang..ye tak??

walopun pernah se-universiti, se-opis dulu takpernah plak terlintas nak kapel ke hape..

so jawapan ENTAH tu langsung tak mengguris perasaan ini [eh, yeke??] hahaha



eh,cerita terpesong dah..

berbalik kepada cerita badminton..


sehari sebelum tu [khamis] memang dah dia duk ulang-ulang cakap pasal game dia..
saya pun okla kan..nak main gi la main
dia cakap dari jam8-10

jumaat pun still lagi duk nyanyi-nyanyi kat ym, remind pasal game dia..
pastu barula dia offer NAK IKUT TAK?
saye sebena tak kesah dia nak gi main sendiri..
biar saya ngan intan payung kecik tu duk rumah jek..

rupanya DIA NAK SAYA IKUT SAMA..
oh,im so touching!

so, ikutla kami 2beranak untuk menengok apaknye main badminton.
kitorang bgerak keluar rumah pun dah lambat..almaklum ada ank kecik [alasan!]


sampai sana dah 9malam dah..
kesian papa..dapat main sat je..

penat usung stroller je lebih..hiks!


yang nampak kaki tengah main badminton itu bukan papa Qisya ok! itu mat negro mana entah..myb student USM

mamat negro tu memang kelakor. nak tergelak je tengok doran main. eh, bukan dorang sengaja buat lawak tau..tapi dorang tak reti main pun sebenarnye..cuma tahap bersungguh dorang yang asek duk kutip bola tu MEMANG KELAKAR..kalo Qisya paham game badminton kompem dia pun gelak tengok..kihkih.




minah ni selagi dia tak bunyik tak koser ibu dia nak angkat dukung..biarkan aje..dia EHEK-EHEK sket ibu suap botol..kihkih
reject susu dia telan bantal plak..kahkah..Qisya akan geget ape jua yang dia rase menyelerakan..haha

last-last tido..ini gambar masa kat kedai makan..singgah minum jap balik tu..papa dahaga teh o ais gelas besar ;)


ok papa..tak payah sentap sebab takde gambar papa ok..dah memang henpon ibu penuh ngan gambar intan payung ni jek..walopun keluar berjimba nak tengok papa main..tapi muka dia ni gak yang di snap..kihkih








***********************************************************************




Esoknye turn saye pulak buat suami TERHARU..



goreng nugget (brand hape entah..tak pernah dengar tapi ada logo HALAL..itu yang penting!)
sebab suami duk nyanyi-nyanyi mengidam sesuatu nak kunyah-kunyah..ok, tak payah nak hint sangat..cakap jela nak suh ibu goreng nugget.. iols ok jerk ;)



pastu terasa macam nak jadi kreatif sket...



since nugget tu dah berbentuk hati






juga di peti ais ada SOS cili
















tercipta lah ini














amacam?ok tak?






eh, tak lengkap...







ajak nescafe panas teman sekali..hihi












itu pun dah cukup buat dia TERHARU!!



























*angkat kolar* iols ni romantik juge sebenarnye kan??
































TAKSANGKA!!











hahaha




















korang pun cubalah untuk buat sesi touching-touching ni okeh??
senang jek..modal pun cekoet..kuikui








p/s: kepada nens, disebabkan awak sangat ohsem, rajin mengomen entry-entry akak, akak berhajat nak hadiahkan awak TUDUNG BAWAL DUA TONA laa...SILA PILIH sekarang! ;)

5 comments:

Nens Collection said...

pehh..p/s tuk sy tu..kekeke..wahh akak buat sy touching plak..wuuuuu...gelak sambil mata berair..wuuu..

betul ke ni..rs x caya plak..tp kene percaya..hehe

akak qisya mmg sgt baik, kami lepas ammar umur 2 tahun baru berani buat jalan malam, sbb die dh faham..masa kecik2 dulu die asek menangis aje..huhu..sy pon duk umah jela memerap..kiki

akak tudung no 2 adakah warna sama dengan tudung model cantik belah kanan tu pakai?..hehe

berkenan warna tu..

nalsweet said...

hehehe..nanti akak cek dulu ye..stok kat rumah..dah lama xcek..

dah malas nak jual-jual..byk nak let go jek..kasi orang..hihi

seriously akak sagt touching awak rajin komen..hehe

Nens Collection said...

hehe..dh xde keje lain sy ni kalo bosan2 kt opis,g merayap la kt blog2..hehe..nape x aktif blogging kak?..seronok jugak ngayap2 dlm blog member2 lbey lg yg suka berjalan abroad..cuci mata jela..hehe

okes xpe kak, take time..sy tggu..;)

Irfa said...

hai ;)
lawa blog kamu ni..dan baby nya yg comel juga

nalsweet said...

nens, akak memang suka baca gak blog-blog lain..tapi malas komen..hiks!lagipun salu xmenyempat sgt..

Irfa, hai *lambai-lambai tangan*
tQ ye..keep in touch! ;)

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...