i apprEciatE u!!! ;)

Sunday, September 2, 2012

kereta

Reactions: 

camry kesayangan suami



caldina putih..kereta pertama ku


civic ku masa hantar servis last month

ini hubby punye sebenarnyeee


syurga dunia! koleksi keretaku..
saya ada banyak kereta.[ayat berlagak]
cuma selama ni takpernah nak expose kat sini jek..
tak koser kang orang kata apa plak kan..
tapi takpela..kali ni saya share-share sket la eh..

kereta saya [dan suami] memang banyakkkkksss
banyak tahap boleh pilih hari ni nak pakai kereta ape..esok kereta aperrr..lusa plak bosan..tukar kereta lain plak..
kereta yang mewah bagi saya..taktaula tahap korang punya mewah camne..
bagi saya..dah capai tahap kepuasan maksimum saya dah..
dah tak rasa nak tambah collection lagi dah.. [buat masa ni la]
semua dalam genggaman..bukan angan-angan mahupun baru order..
bahagia rasa..
pakai civic putih hari isnin..
bmw hari selasa..
rabu?kita pakai caldina pulak ler
kames pakai camry jela..
jumaat kita kena pakai alphard..sebab senang nak terus balik kampung..
senang nak bawak mak ayah jenjalan..

teringat lagi..masa nak beli alphard ni dulu..gadoh-gadoh manja ngan hubby..
dia nak estima jek..
tapi ape guna duit ribu riban dalam bank..
bukan 2-3 ribu je duit..
ratusan (walaupun not yet a millionaire)..
tapi ratusan tu pun entah bila nak luak..
pakai jela alphard kan untuk keselesaan semua orang gakk..
tak payah nak berkira sangat..
kang next month masyukk lagi..

selesa kan?kan?kan?


kalau nak gi pasar ke kedai ke..hubby tak kasi pakai kereta-kereta kat atas ni..
sayang katanya..
takpela..turuti saje perintah dia..hihi
maka untuk ke pasar atau kegunaan kecik-kecik ni kami pakai kete bawah ni jek: innova ;)


kereta untuk ke pasar kami
kadang tu..sampai taktau nak pilih nak pakai mana satu..
tu pun suami ada ura-ura nak tambahkan koleksi..

saya larang..

"UDAH_UDAH LE TUUUU..."


VERAANGAAANNNNNN  SYANGAAAAAAAAATTTTTTT!!


hihihihi


ok, pasni nak verangan rumah-rumah plak     ^_____^
walhalnye inila kereta impian saya dulu-dulu..ini kategori impian yg kononnye tahap mampu milik la..saya suka myvi sangatt..n kaler ni plsss!!


realiti? flx saje udah!! ahaks

note:
berangan bukan kena bayar pun!! hiks

2 comments:

Nens Collection said...

banyak2 yg ade tu..nens nk alphard ajek..senang nk sumbat anak ramai2 + brg bila balik kampong..hehe

bestkan berangan, skang ni pon nens duk berangan nk ade umah sendirk..umah mak mertua okey je..cuma bila nk decorate mslh..yg ni suka antik, yg ni suka english..adoyaiii..

nalsweet said...

haha..sama! alphard the best!
best berangan ni..

nak deco rumah?best sangattttt..tapi semua pun bermula dengan masalah paling BESAR iaitu $$$$$$$$$$$$$$$$$
RM!! ka-ching!

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...