i apprEciatE u!!! ;)

Saturday, September 1, 2012

petua IMAM SYAFIE

Reactions: 
facebook sekarang dah boleh diiktiraf sebagai paltform untuk berdakwah dan muhasabah diri je kan?
GOOD JOB!
dan ilmu yang berguna tu kalau disebarkan lagila berkat dan berganda pahalanya..

so saya nak share apa yang saya dapat dari mukabuku saya..
ada kawan share..so kita share sini plak..
walo takde orang nak kesah sangat info dari blog ni pun..
atleast sebagai rujukan sendiri di kemudian hari..


PETUA-PETUA yang sangat berguna n paling penting amatla MUDAH untuk diikuti..

Perkara menajamkan fikiran:
Baru tau yang rajin gosok gigi boleh asah otak..ok pasni kena buat rutin masa bujang..bergosok gigi di opis..huhu

Perkara menajamkan mata:
bercelak b4 tido?emmm...tak reti pakai celak pun even nak ke majlis-majlis..em...emmmm

Perkara menguatkan badan:
ok, pasni kena lebih rajin mandi macam encik asben..*peace to my darlingss*

Perkara merosakkan mata:
memang tak buat kot semua tu..alhamdulillah ;)

Perkara melemahkan badan:
-banyak minum ketika makan ~ yes i am.
-banyak makan bahan masam ~ i'm not..syukran!
-banyak ber******* ~ 18sx..so tak perlu komen.
-selalu cemas ~ menggelabah? ye saya! macamana nak buang ar habit ni?


nak pakai badan lama..so insya'Allah boleh ikut petua-petua di atas ni.

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...