i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, September 19, 2012

muncits!

Reactions: 
last few weeks saya ada gi hantar kereta untuk servis..
rasanya on 8/9/2012
so kami bawak dua kereta la..
tinggal kereta saya kat service centre tu, then gi jenjalan ngan kereta hubby [kejap hubby kejap suami..haha..bedal!]

bertiga di Proton service centre!


memula gi makan brunch.
sembang-sembang ngan one of customer kedai makan tu..
adala sorang pakcik ni..baik sungguh..duk bagi nasihat untuk kami on how to manage a baby.
ala..dia kasi tau petua orang tua-tua..
macam kena kasi tutup kepala tu stiap kali keluar rumah [yang ni memang kami praktikkan..selalu je kasi Qisya pakai topi bila keluar] reason? sebab ubun-ubun baby ni lembut..so kena angin ke ape ke senang la penyakit nak masuk.
then nak bagi mandi kena basahkan atau jiruskan air kat kaki baby dulu..jangan main hantam basah kepala dulu..tak boleh! [yang ni pun memang kami praktikkan]
ape lagi eh??ehmmm...tak ingat le plak..takpela..dapat share dua point tu pun dah kira ok la kot..hihi

oh..kejadian adalah pada hari yang sama Qisya makan Kaki FC

cilok dari fb mama ;)




lepas makan tu kami ke Tesco baru kat Tanjung Pinang..sesat-sesat la gak sikit nak sampai situ..hehe
dalam Tesco tu tiap kali ada orang nak pegang/main/tegur Qisya mesti dorang sagka Qisya adalah boy tau..kesian anak mak..huhu

seperti boboy kah beliau?

anak kami gegirl tahu tak?



ok dah..jom layan gambar lain..


berkemasan sebelum keluar kereta..almaklum anak kecik..standby pampers semua..hihi

dua orang kecintaan hati saya! ;)



ok la..


dah ready nak diterkejutkan?





















alamak..saya plak macam nebes!






























nak kasi tengok ke tak eh?







































aiyo!

















































malu



















































camne ni?





























































korang kena redho je tau



























































jangan sampai menanah bijik mata tu plak..






























































isk!! nebes!














































okla..



















































tengoklaa























































 
MUNCITS!!
disebabkan saya sendiri pun tak sanggup tengok keMUNCITan itu..so saya terpaksa letak bintang disitu..
kahkah
sereyes..saya sendiri pun terkejut masa tengok gambar ni..
ada hati nak pakai dress?kahkah
macam peknen 4bulan je gayanya..hihi

dari lepas bersalin haritu memang langsung tak pakai bengkung or corset or ape-ape yang sewaktu dengannya..huhu..mungkin sebab tula MUNCIT tak hilang [terpaksa sedapkan hati sendiri sebab takut luka czer tu bertambah sakit ]


ok..pergi start diet sekarang!

2 comments:

Nens Collection said...

czer ke kak..emmm..tp sy x czer pon muncit gak..pakai bengkung kempis jap..time malas..sama jgak muncit..huhu..

nalsweet said...

yupp..czer dik..Qisya kan besar masa lahir..4.27kg..xlepas bsalin normal..huhu

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...