i apprEciatE u!!! ;)

Friday, September 21, 2012

beskal Qisya

Reactions: 
Qisya dah ada beskal!

beli hari Isnin lepas (cuti ganti hari Malaysia tula)
beli yang cikai je pun..
kitorang beli kat kedai beskal jek (tu pasal sebut beskal walopun sebenanye dia sejnis walker..hihi)
reason beli kat kedai beskal?
sebab dah give up ushar kat Tesco n Giant..
harga tak setimpal kualiti (ewaahhh ayattt!)

eh, betul tau..
ce korang ushar tengok walker kat sana..
cecah ratusan tapi nak adjust tinggi rendah pun tak buleh..
kang ada yang buleh kang tengok kain yang seat dia tu material tak best..
percayalaa..hehe

pastu aritu mak bagitau yang pakngah saye ada belikan walker untuk cucu dia RM45 jek..
terus terkejut tanye mak dia beli mana?
pastu otak duk cakap "ala..mesti jenis ringan tahap mudah terbalik tuu.." yelakann..murah sangat

pastu mak kate
"eh, elok aih mak tengok..nak kukuh tahap mana pun takat nak kasi anak pusing-pusing jek.
8 roda mak tengok..elok je Asyraaf naik"

terus rasa macam biar betul ??..

pastu memang mata saya duk ushar jela tang mana kedai beskal yang ada kat area rumah saya tu..
jumpa!
tapi hari jumaat 14/9 hari tu
padahal nak rushing balik kampung malam tu gak..
memang tak dapat la nak singgah ushar..

eh, husband saye adalah berkobar-kobar nak cari walker tau..
siap dah tekad nak beli rm2++ kat Anakku..
aiyooo! membazir la..macam nak beli beskal betul je harganya..
tak berbaloi langsung!

kesudahannya (malas nak taip panjang-panjang..hihi) kami beli kat kedai beskal area Kamunting jerla..
hanya RM47 okhey!! harga asal RM50..apek tu taknak murahkan lagi dah..
kihkih
korang yang memana bajet duit nak beli walker anak..silela menjengah ke kedai beskal berhampiran..
hiks!
macam tak sangka je kedai beskal jual walker..ahaha..comel!

inila walker Nurul Qisya Damia

muka gumbira!!



at 1st, we tot dat ini budak akan excited giler duk dalam tu..
mesti dia akan pusing merata..
tapi setelah dua minit dibiarkan..tak gerak langsung..


tukar posisi..letak walker kat lantai mozek umah tokwan dia..kot-kot laju sket la..
adala seinci kot die gerak..
kihkih


ini budak bukannye nak gerak-gerak kaki dia..
dia asek nak sumbat mulut je segala benda depan mata..
dia gigit (dengan gusi) kat tepi-tepi walker tu..
tak dapat terus gigit bola-bola walker tu..
tak puas lagi kot..dia gigit je tangan sendiri!
hahahaha
semua benda dia ingat makanan kot.
semuanya nampak macam menyelerakan bagi dia..
kihkih

pastu Isnin malam tu sebelum balik Penang..kitorang singgah rumah parents saye plak..
ada mama n ashu siap-siap nak balik KL..
dorang plak excited nak tengok beskal Qisya..
padahal saya dah cakap dah..
"nak tengok dia gerak seinci pun mau makan masa soploh minit"
pun dorang tak puas hati..
pastu saya pun keluarkan walker budak kecik tu..
tunjuk kat dorang betapa lajunye anak saye kayuh..hihi
pastu jadi bahan gelak jela..
yang Qisya pun muka blur "apasal dorang gelak-gelak ni?"

budak yang BLUR itu dan berjerawat di dahi..hihi

hahahha..

kelakar gila ok..+ cute!
hiks!

tapi sekarang walker tu sangat-sangat membantu saya..
senang nak kasi dia makan sambil dia duk dalam tu..
dia pun sengih bukan main dapat makan sambil mengadap muka mak dia yang jelita ini..
wah kau! jelita? jelitala kalo nak compare ngan babun..hihihi


p/s: part-part yang kena kaver dalam gambar tu paham-paham sendirila ye..hiks!


1 comment:

Nens Collection said...

ololo..qisha yg comell..
ammar plak sume belasah yg sepupu die punyer dr walker sampai ke beskal..turun temurun..haha

qisha nnt mest cepat jalan kalo duk dlm walker,penat plak la mama die duk kejar nnt..haha

baju sume sewa kak, skali pelamin sume..ngn baju2 nikah skali..senang..xyah ssh nk tempah buatkan..

huhu..kak sy pon rezeki tersepak org bagi baucer tu..nk arap pergi sendirik bila ntah..haha..tggu sy bukak resort dulu baru leh banje ..keke

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...