i apprEciatE u!!! ;)

Saturday, September 22, 2012

Qisya's First Solid Food

Reactions: 
Assalamualaikum
minah kecik ni dah start diberi makanan pejal (wahhh..pejalkah??)

start 9/9/12 yang lalu
start ngan cerellac sajork..

Qisya baru jek 5months++ masa tu..
awal gakla sebenarnyee..
tapi naluri saya mengatakan sikecik tu laporrr..

Qisya kan campur minum fm
em,memang macam dah tak bf lagsung pun skang..
dia asek reject jek bila saye offer..huhu..sadis!

menurut ape yang saye baca baby minum fm memang dah boleh kasi makan start umur 4bulan lagi..
tapi if korang yakin anak korang boleh accept makanan ler kan.
jangan main hantam sajer..
ada syarat-syarat dia..
try ler gugel k..

ok, untuk hari pertama ada la gak saya snap picture budak tu makan..
saje kot-kot dia nak tengok nanti-nanti bile dah besar..
search sajelah kat blog omak ekau nih..
orang dulu takde kemudahan macam skang..if tak, mesti mak bapak dulu-dulu ada blog dan bolehler kita tengok gambo-gambo n perkembangan kt masa kecik kan?hehe


tapi ada gak mak bapak yang up-to-date ada blog sekarang,,
mak ayah saye nak godek henpon pun jenuh.
ayah lagila..nak bukak mesej taktau..kadang-kadang siap nak unlock henpon pun failed..hahahaha..
pernah dulu dia bising pasai apela maxis duk rajin sangat hantor mesej kat dia..bukannya dia reti nak baca..hehe..comel!

ayat ayah camni:
dah tau kita taktau baca mesej, yang nak hantaq jugak kat kita tu pasaipa?
kihkih..
eh?dah macam entry kutuk ayah plak..
no-no ok..itu cerita sampingan..hehe

nah..untuk anak ibu..inilah muka anakanda di hari pertama makan nestum.. 






ibu sayang Qisya sangat-sangat..muahhh

1 comment:

Nens Collection said...

ololo..comel2..comot tp cute!..hehe
sy pon bg awal kt ammar, sbb asik lapar je..asal kite makan mula la mulut die bunyik2 mcm nk nyam2 jugak..hehe

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...