i apprEciatE u!!! ;)

Friday, October 5, 2012

nak membebel

Reactions: 
Assalamualaikum..

hari Jumaat..adalah hari yang mulia
sangat tak seswai untuk buat bebelan..
tapi takpela eh..redho je..kihkih

main bebelan adalah untuk cikgu baru Qisya
cikgu lama dia dah resign..last week tulah hari terakhir dorang kerja situ..
balik kerja hari Jumaat lepas, husband cakap
"cikgu Qisya last day hari ni..dah berenti"
i was like "......" kerut-kerut dahi..clueless
"kenape papa?bile last?nape dia benti?dia sorang jeke?"
a bit regret..sebab pasaipa la dia tak bagitau awal-awal..at least I can send greeting "very-very thankful" to her..yela..dia jaga anak kita kan..elok plak tu..setiap kali amek Qisya..mangiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *wangi* jeeeeee..
pastu dia memang suka budak kot..tiap kali amek hantar Qisya dia excited jek *menurut kate hasben*
pastu adala few weeks ago kitorang gi Carrefour kat Bukit Minyak..pastu terjumpa dorang (geng-geng cikgu nursery tu) punyala dorang lambai n panggil Qisya..dengan excited plak tu
pastu dia penah kasi Qisya duit raya   (^___^)V
eh, iols is terharu k..orang sayang anak kite..mestilah kite pun suka n senang kan?
tup-tup dah resign pulak..spoil!
tapi takpela kan..dorang tu bebudak lagi..mungkin carik kerja lain la kan..untuk masa depan dorang jugak

ok, then saya suspek tenaga kerja kat nursery tu dah berkurang
sebab owner dia pun dah turun padang kerja sama..b4 ni amatla susah nak jumpa dia
saya ok je..tak kesah pun sape jaga as long as dorang jaga la elok-elok macam selalu tu
tapi agak kuciwa sket ngan management baru..tak syiokkk

macam kelam kabut sket..macam tak teratur..macam emmmmm...takbestla yang penting!
isnin lagi dah mintak susu..eh, rase mcam baru je lagi kasi susu 1kg..ok, dimaafkan sebab sedar diri yang anak memang kuat menyusu..hihi
dia remind sungguh, siap sms hasben, remind verbally, then dalam beg pun ada notes..hihi
sebenar bagus la dia buat macam tu..tapi cikgu dulu tak buat pun..rilex-rilex je..so terus rase macam cikgu baru a bit kepohchi..hiks! jahat!
then siap ada reminder "juga kena sediakan tuala untuk Qisya"
eh, memangla saye tak sediakan tuala, tapi saya letak kain lampin satu helai setiap hari tukar tau..cikgu lama rasanya dia lap Qisya ngan lampin tu je rasanya..sebab boleh nampak kesan guna kan..
ok, takpela..mungkin dia nak proper..tapi yang TAK SUKA nya dia siap bagitau hasben
"esok bawak tuala ye..tadi pun siap pinjam tuala budak lain"
haishhhh!!! mengundang amarah ni!!
nape nak guna tuala budak lain plak?apesal nak kongsi orang punya?
kalo ye pun ko nak aku sediakan tuala..sementara lap la dulu ngan lampin tu..isk!!geram!!
ni tak..lampin ko biar kering terlipat lawa macam asal jek..*GERAM*

pastu ada lagi ni..
setiap hari dalam beg Qisya mesti ada pampers dia.
pelikla kan..saye kan hantar 1pek huggies M80 tu..bukan kasi daily basis..nape nak return plak?
pastu siap ada tanda QISYA lagi kat pampers dia tau..
terus terbayang adakah urusan kelam kabut di situ?tertukar ke ngan pampers budak lain?
hoiihhhh!! takpaham!
see? pampers cap QISYA!

saye wasap kat mama n umi..
dorang pun dah dapat agak ini kerja cikgu baru +____________+
pastu umi lagi best "dia takut terlupa nama budak lebor ni kot"
hahaha..yang tu kelakar..tapi cikgu tu tetap tak kelakar X-(

pastu amek Qisya sekarang salu bau masamm jek..grrrrrrr!!
pastu saye kan akan kasi Qisya pakai topi walo kemana pun..salu pagi memang adala topi kat kepala budak tu
pasaipa entah papa pergi kasi topi tu sekali kat cikgu Qisya..terus busuk jadinya sebab cikgu combine ngan baju busuk..ok, ni bukan salah cikgu..ni salah papa

pastu paling tak best adalah semalam..
papa cakap masa dia amek siap ada puting kat mulut Qisya
pastu papa cakap "eh, ni bukan kami punya..Qisya tak hisap puting"
pastu cikgu kata "yeke?takpe..nanti kami cek" sambil amek puting dan berlalu
hoihhh!! marah sungguh ni!
Qisya memang tak hisap puting k!
yang pelik sebab kat puting tu pun bertanda QISYA jugak..
geram benar ni! saye tak ajar anak hisap puting pun!

ok peace!..takmoh emo-emo di hari barakah ini..
nak citer lain plak

semalam malam kami keluar gi Anakku.
lepas maghrib baru keluar..lepas isi perut ngan maggie..
pergi sebab nak beli hadiah kecik (siap mentioned hadiah kecik k..sebab bajet kecik..kihkih) untuk anak kawan-kawan
sorang anak kawan hasben merangkap pengapit pengantin (hasben) masa kawen dulu..dapat anak girl
sorang lagi anak ex opismet kitorang masa kat tepeng dulu..anak boy

untuk boboy dan gegirl yang baru tengok dunia on 3rd & 4th of October ;)

 tapi tetiba terbeli untuk gegirl bambam pujaan hati..hihihi


berkenan kat skirt dia..ada getah kat bawah tu..bagi efek kembung-kembung..sesuai ngan Qisya yang pipi kembung-kembung..hakhakhak
terus pakaikan skirt..baju tak payah..nak camwhore je pon

untuk 12-18mnths..hikhik


ceria rasa bila dapat shopping baju anak..kihkih..nak-nak plak belek kain terus hasben kate belila..lagila bahagia..haha




then nak tunjuk korang rak kasut Qisya plak

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




gigih tak i?? hahaha..guna bahan terbuang jek ;)
gambar kasut meleret tepi kotak..walhal isinya sikit ni jek..haha..ada satu lagi kasut ballet dia yang masa Aqiqah tu..ada dalam kereta papa..pastu yang biru tu kasut pertama Qisya dipilih oleh Ilham..tapi dah hilang sebelah..MIA tul!

lagi ape ye?

jap nak belek-belek gambo


em, ok tunjuk korang ansik goreng semalm buat bekal

sempoi gilerr..kahkahsekarang memang rajin buat bekal..malas nak drive keluar cari makanan..tapau kan sekali untuk suami..haha



dan saya juga dah buat resepi peej burhan iaitu puding roti

kami makan dengan ais krim jugeeeee ;)


ok, sekian bebelan di hari jumaat yang mulia..

hati gumbira sebab bakal pulang ke desa..ewaahhhh ;)

nens: berjuta maaf di pohon sebab lambat giler pos tudung..tak sempat la dik..huhu
next week ye..insyaAllah ;)

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...