i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, October 3, 2012

checkup Qisya (6 bulan)

Reactions: 
tadi kami laki bini bawak si anak pergi checkup.
730 dah keluar..tapi tetaappp tak dapat no.1
jadi orang ke7, tapi untuk kategori checkup anak kami lah yang terawal ;)
ohye, pada yang taktau, kalo kat KK, ada checkup orang peknen n baby tau..
dan kat KK kami pergi tu, campur je satu tempat checkup baby n wanita pregnant.
so disebabkan kami yang terawal untuk kategori bawak anak..so selesai pun awal..
lagipun takde nurse pelatih..seronok sangat sebab pergi tengok semua muka otai jek..so takdela lembap sangat flow dia kan..
yang otai-otai ni memang buat kerja superb la..takdela nak test-test sangat tahap kecergasan anak tu..dorang pandang n tanya-tanya point penting jek..pastu test-test sikit..lajuuuuuuuu je tauuww..

amek berat, tinggi, ukur kepala semua..terusla jumpa nurse sembang-sembang sikit pastu amek injection..waaahhh..laju macam lrt..kihkih


berat Qisya bertambah 500gram jek..pastu tinggi bertambah 5cm..

pasni next checkup adalah 2bulan sekali..iaitu untuk umur 8bulan pulak..
eh, cepatnye kan?nanti Qisya dah tak bayi..huhu

ok, layan gambar jela..gambar yang dah basi sebab dah tayang kat wasap family ;)


tido masa kat kedai makan..letih kena cucuk kot..abes bergegar klinik tu ngan suara anak dara ni..hihi..keluar-keluar je bilik injection tu terus macam glemer semua pandang..haha

still tido even dah letak dalam car seat..macam baru dapat injection ubat tido je gayanya..ke betul?ihiks!
ni takde kena mengena..gambar semalam masa pergi beli susu dia..mama mintak gambar dia yang comey sket thru wasap..so i snap n send terus..tetiba rasa macam comey plak..hihi..n sebab gambar nila QD dapat gelaran hottoi..hot2n berketoi2..hahaha

4 comments:

Nazirah Azeman said...

follow sini

alahai comel nyer baby

nalsweet said...

tQ..dah follow awak jugeeeeee

Nens Collection said...

qisha comel la kak..nnt kalo preggy nk bb gegerl cam qisha la..hehe..comellnyerr!!!

tggi byk ye..nk jd cam mama die la tu..sama tggi ngn minah salleh..hehe

nalsweet said...

hahaha..akak memain jela dik..mcm poyo plak bunyik tinggi minah saleh..walhal muka melayu ceruk je pon..kihkih

akak pun suka ammar yg debot itu..hiks!!mcm nak cubit je rase..ahaha

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...