i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, October 2, 2012

Qisya dah 6 bulan!!

Reactions: 
 Alhamdulillah..
anak ibu dah genap 6bulan minggu lepas [27/9/2012]
kira mcm entry ni backdated la..kihkih


tapi ni entry warm up je dulu
nanti plan nak buat entry penuh buat anakanda kesayangan..nak story pasal progress dia sepanjang 6bulan ini..

dah banyak keletah budak ni..
hari-hari pun rindu gila sama dia..
drive balik kerja pun berkobar-kobar nak jumpa dia..
inilah penangan orang anak satu..
kalo dah dua tiga nanti mungkin dah kurang kot perasaan ni..
ke makin dasat?
wallahualam..

ape-ape pun, im enjoy being a mother to my lovely daughter!
everyday pun rase best exploring a motherhood journey..
Alhamdulillah...Thank you Allah for giving me this favor!
Syukran!


masa di tarikh 27/9/12 hari tu..saya ada post gambar Qisya ke fb thru my phone..
ok, kita print screen eh ;)

nampak tak yang dalam bulatan merah tu?

 ada ke patut 6bulan baru dah nak kasi adik? aiyooo!! mak dia tak sempat kurus pun lagi..nak kasi adik?tak best la..hiks!

yang komen suh kasi adik tu adalah mak sedara saye ;)


 sekejapan je masa berlalu..
rasa macam baru je kawen..baru je peknen usung perut besor ke sana ke mari..hihi

tau-tau dah 6bulan dah jadi ibu ;)



hahaha..besor giler kan??n ramai orang expect baby dalam perut adalah BOY..pandai Qisya kelirukan orang ye..hihihi


berat last masa preggy (yang saya tau) adalah 85kg..gila dasat!!
mujur dalam masa confinement lagi dah jadi 62kg [tapi maintain sampai sekarang..huhu]
entah-entah sekarang dah 65kg??
ok, takmau tau..bye!

4 comments:

Nens Collection said...

biar betik kak 65kg skang..tgk mcm sama2 berat ngn sy jek..sy skang ade la 56kg balik ni,lps raya ni..hoho..tinggi bape?..nens dekat 160com la..

masa neni ngandung last berat 70kg..
naik dekat 20kg..b4 pegnen 52kg lebih2 camtu..skang lg 4-6 kg xmo turun..lemak degil..hoho..

qisha mmg comel..kalo dpt nk gomol2 pipi die tu...dh la muka iras mama die..gerwammm!!!

Afasz said...

wah besarnye peyut.

nalsweet said...

nens: ye, akak berat 62kg(last cek adalah bulan lepas..)65kg tu agak2 je
akak tinggi 167cm..salu jalan sebelah minah-minah saleh omputih tu pun no hal..kadang akak yang lagi tinggi dari dorang..ehehe..riak nak mamposss..hihi

afasz: itula pasal..sampai doc suspek ada kencing manis lagi tau..hiks!

jaikito said...

besarnya perut..somelnye qisya...bertuahnya sape jadi papa dia...mesti papa dia hensem ni...kalo x xkan r anak dia comel...hahahaha

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...