i apprEciatE u!!! ;)

Friday, November 23, 2012

campur aduk

Reactions: 
atau lebih tepat..carca marba..hihi

memula nak sentuh (auuuww..sentuh uuu!!) pasal followers ahkak dah cecah 50..Alhamdulillah..
tQ tau kepada anda-anda yang sudi folllow ahkak! kalo nak ahkak follow balik, just let me know hokeh..ahkak salunye banyak baca blog tapi malas drop comment n tinggal jejak as a follower or what..penyakit tak pandai buat marketing untuk blog sendiri ni memang akak dah lama hadap..hihi!
tQ juga kepada yang sudi singgah comment..ahkak terharu!!


then, nak citer keletah anak kesayangan saye..
dia sekarang suka feel macam dia budak besar..
tido tak mainlah awal-awal..doblas macam tu baru nak lena..
semalam macam best sketlah..soploh lebih dah layu lepas salin diaper ngan upah susu..
tup-tup time mak dia nak tido (around 11.30pm) elok dia celik plak dah. *______*
so bapaknyela yang kena jaga..hihi..papa memang salu mangsa keadaan..Alhamdulillah, dapat suami yang boleh tolak ansur..
eh, tapi hari Isnin malam Selasa tu i yang take over si kecik tu tau..papa dah flat..awal lagi dah melepek tido..*wondering where did my baby got the energy, since makpak dia yang dah tua ni pun tak mampu stayback setiap malam..kena amek shift untuk jaga the same baby!!* haisshhh la Qisya..

saye jage dia dat night sampai terpaksa amek half day tau tak..bajet macam cuti banyak lagi walhal tinggal setengah hari je lagi..anyone nak let go cuti dia kat i tak??hihi

dia batuk sekarang..flu jugak..
ari Selasa malam Rabu tu langsung dia taknak lena..padahal dah menguap-nguap banyak kali..
esoknye mak dia ada seminar..so nak tak nak kena bawak gi klinik gakla..
gi cari 24hours clinic..
sampai klinik around 1.30am..hihi
si kecik tu elok dalam kereta melena plak dia..tapi dah alang-alang gi klinik, jumpa la doktor terus..
tapi doktor memang cakap takde mende pun..stil ok since Qisya elok je boleh minum n makan..
sampai rumah dah kul2 pagi.. =______+

akibatnya mak dia gi seminar tersengguk-sengguk macam burung belatuk..memalukan!
tapi bila time break segar bugar mata..hihi!
ada member masuk chat fb tanye saye kerja apa sebab salu gi seminar..tapi rasenye ini baru yang kedua kot for this year..n yes, im not yet joint MIA member..tapi memng plan nak amek ;)

then si Qisya sekarang adalah sangat paham bahasa..
eh, camne nak terang eh?ala...dia dah stage yang kalo kita marah dia dah reti sedih dah..
sebelum kan macam takde perasaan jek..hihi..
sekarang ni baru AMBOI sikit jek dah sebek-sebek nanges..kesian kamu wahai anak sebab dapat mak yang macam ni..geram sangat tengok dia nanges..so lagi mak dia ber AMBOI-AMBOI la..hihihi..eh, tapi tak boleh buat depan papa dia..kihkih

budak yang dah reti bahasa ituuu ;)
ohye, rambut Qisya adalah sedikit curly..its even worst after i tied up her hair..bukak je terus gahh! disaster! ahahaha..
dia dah panjang sket..so mak dia rajin la gak ikat-ikat kan tocang ke..kelip ngan accessory ke..ape-ape jela..hihi

kelihatan begitu lemah lembut kan bila dibuat sanggul siput sedut..ahaks!
dan ye, iani adalah orang yang sama..juga kembar kepada Hafiz awan nano..ahahahaha

eh, tapi kawan saye sangat sukakan rambut kerinting Qisya ni tau..dia kata macam anak buah dia..

ngeh-ngeh..will it be soon's Qisya hair??hiew hiew


kadang-kadang kesian gak kat dia..jadi mangsa buli..
almaklum anak baru sorang kan..memang mak dia tersangatla rajin ikat-ikat sana sini..snap-snap gambor..waaahhh..lagi plak ada je yang mintak gambo dia kan..ihiks!

mangsa keadaan 1

mangsa keadaan 2

banyak lagi gambar sebenarnya..tapi malas nak edit..
dia lagi comel bila berikat rambut..
cikgu dia pun rajin gakla ikat rambut dia..
semalam cikgu ikat rambut sebelah..tapi comel! *matikla puji anak sendiri comel..ahahaha*

isk! geram geram geram!

okla..stop dulu kot..

disudahi dengan gambar kami bertiga sekeluarga..




Assalamualikum! enjoy reading yaw!

1 comment:

Nens Collection said...

hehe..kalo bby gerl mcm2 gayakan boleh ikat..ikat sebelah la 2 belah..buat pokok nyiur la..sume comel2!..heehee..nnt bila rambut dh makin lebat lg best digayakan..pengepit rambut mesti sedondon ngn tema baju.hehe..best2!

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...