i apprEciatE u!!! ;)

Thursday, November 22, 2012

ceraikan!

Reactions: 
ada kenduri kat rumah..
rumah papan..
aku pun ada gi gak..hasben, mak mertua, ayah mertua, adik ipar pun ada..

tetibe aku dengar "kenduri sape eh?"

rupe-rupenye kenduri 'dia' kawen..

aku merajuk siap nak kemas barang dalam beg.
kemas baju anak jugek.
pastu 'dia' masuk ngan wife baru dia.
mengada-ngada siap nak dukung.pfftttt!

aku keluar bilik terus nampak MIL..
dia macam tak kesah tengok aku bersiap..
siap cakap "anak ada dalam bilik tu"
isyarat suh amek anak n blah..
ok fine!

then masa nak amek anak, terdengar
"ibu..ibu..bangun"
apehal plak nak suh aku bangun?dah ko kawen laen tetibe nak baek ngan aku apehal?
terus aku cakap "CERAIkan jela"

berulang lagi.
"ibu..ibu..bangun"
 "CERAIkan jela" nada keras sket!

"hei hei..ape ni?"
terus mata pisat-pisat dan tersedar..hihi.

"mimpi la tu"

pffttt!!!
ape kes la terlelap soploh minit pun nak sempat mimpi macam tu..hahaha

saje sambung tido sket sementara hasben amek wudhu' nak solat..
kahkah.

**********************************************************

saye memang salu camni..mimpi bukan-bukan..
so hasben dah terbiase..almaklum..nak jadi pelakon tak dapat..so berlakon dalam mimpi jela..hahahaha

*saje guna bahasa AKU sebab bersesuaian dengan monolog dalaman*

lately agak capek..Qisya tak bape sihat..semalam plak ada training..tersengguk-sengguk dengar orang berucap..hihi

p/s:sebetulnye saye sendiri tak tahu maksud sebenar terpisat-pisat...wakaka

sesungguhnya ada hikmah kenapa Islam tak meletakkan kuasa talak di tangan isteri..kalo tak..pagi-pagi buta suami saya dah menjanda..kahkahkah..

korang salu mimpi-mimpi tak??

2 comments:

Nens Collection said...

sama la kite kak..ntah pape jek kan..sy kalo excited skit je mesti ngigau..ni asik duk mimpi g stady..padahal br nk isi borang on9..hoho..

pernah gak mimpi hubby kawen lain, sbbnyer tgk kawan2 laki lain pejabat yg kite kenal kawen 2..hoho..smpai esok pg sy x tegur hubby sy sbb geram..nk cerita maluu..last2 tercerita jgak..ape lagi bantai gelak la die..huhuhu

nauzubillah..hope biarlah hati die ttp pd kite dan kite pon biar ttp pada die kan..aminn

kak dh xleh nk bls msj sbbnyer krdt abes..hoho..org pakai topup mmg camni..huhu

Kuazue Mohd said...

hihihi... napa eeekkk?! knp mesti kita juger ada mimpi cam nie.. lagi teruk.. tlg dia siap p kawin lain plak tu.. huhuhu.. siap leh sedih n nangis sampai kena kejut..kah..kah..kah...lawak jer klu ingat kan...

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...