i apprEciatE u!!! ;)

Monday, November 5, 2012

sakit

Reactions: 
tsk tsk..
penyakit M mula menular..teruk betul update pendek-pendek dan biarkan perkara penting berlalu macam tu jek tanpa disematkan ke blog ni *ayatttttt*
hahaha..maafkan saye ye blog..saye tengah ghairah dengan Instagram juga What's App
sila add saye "nalsweet" di IG okeh..
syok layan IG sebab laju jek upload n can access thru phone.
snap n publish terus..bahagia sangatt..hihi

baekla baekla..masa lunch dah nak abes..

straight to the point
entry ni mainly nak cerita pasal kesihatan anakanda last few weeks.
kucar kacir kehidupan makpak dia *hoverr sangat ayatt*

ekceli, Qisya kena sakit mata on Saturday, 20th Oct..see see..cerita lama tapi punyela malas *juge bizi* nak hapdet..saye ada blogwalking..tapi MALAS tinggal jejak..betapa penyakit M menular dalam diri (=____=)"
tapi sakit mata dia bukanlah jenis merah berair tu..tapi bertaik jela..doc cakap sebab dalam badan panas.
dia pakej..sakit mata dan cirit birit..phewww..letih mak incik ni tawu?

kadang-kadang badan panas..pastu malam je meragam la..kasihan anak ibu!
Isnin 22/10 tu mak dia ni pun EL la jawabnya..
tapi sebab cuti dah nak abes..so Selasa kerja semula walo dalam hati runsing pikir kesihatan anak.
even penat kena mencuci seluar yang kotor akibat cirit bocoran diaper dia..lagi dengan merengek dia..mak mana la yang boleh bsenang lenang anak sakit kan?nak merungut jauh sekali..huhu.
then emaknya pun berjangkit tak sihat..so Rabu MC la jawabnya.
tapi sebab Khamis (a day before Raya Korban) sekolah Qisya cuti..so i decided to send my anak to Kampung since me n hubby dah takde cuti..hukhuk.
so Rabu even on MC, gagahkan diri balik hantar anak jap ke rumah emak.
n Khamis lepas kerja baru kami balik kampung semula..amek Qisya then straight gi rumah PIL..celeb raya kat sana..yelah..take turn la katakan..hehe.

Sabtu plak ada kenduri tahlil kat rumah saye.
dan Sabtu jugakla saye hilang suara..
sampai ke Selasa stil tak boleh cakap sebab hilang terus suara.
Rabu baru ok sket boleh cakap (@______@)

ok..cerita banyak pun tak guna..saje nak bagitau korang yang kehidupan saye yang sakit-sakit lalu merembeskan penyakit paling mudarat iaitu penyakit MALAS..kihkih.

jom tengok gambar jelah k.

nampak tak dia sakit mata

still boleh nampak mata kiri sakit kan?

kesian sangat masa ni..muntah denagn banyak sekali dan keluar kot hidung sama plak tu..isk isk!

kesian sangat si kecik ni..dia tak sihat pastu tak lalu makan..dengan cirit semua..sampai kena tukar susu amek Isomil sementara nak elok..
but Alhamdulillah..everything is back to normal now..
syukran jazilan!

p/s: nens..mananye email?cepat-cepat k..perasaan bersalah menebal sangat ni.
nalsweet@ymail.com

1 comment:

Nens Collection said...

alahai syian qisha kak,abes kuar susu kt hidung....qisha walopon sakit mata ttp comell..hehe..

org ckp kan kak kalo baby sakit mata perah susu dada kite titis dlm mata die..cepat sembuh..ammar masa baby die sakit mata,nens plak xde susu..last2 g klinik terpaksa bg ubat titis mata,..hoho..

akak nnt nens email yek..smlm cuti..hoho..

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...