i apprEciatE u!!! ;)

Monday, February 18, 2013

Homemade Fried Ice Cream!

Reactions: 

AIS KRIM GORENG BUATAN SENDIRI


Assalamualikum..

jom masak-masak.

ok, ini bahan-bahan:


1) Roti Potong (saya guna Gardenia)-2 keping
2) Telur sebiji..guna sikit je
3) Aiskrim (flavor ikut suka)

 ini pula cara-cara:

4) Letak bape banyak aiskrim yang anda suka di tengah-tengah roti..apitkan
5) Apitkan dan acuankan berbentuk BULATAN (or ikut suka) saya guna bentuk mug besar..dan buang lebihan tepi tu..tapi saya tak buang..saya makan cicah air..kekeke..kemudian salutkan dengan telur..buat ala kadar pun takpe
6) panaskan minyak (common..so no picture)..make sure minyak betul-betul panas then goreng cepat-cepat..pastu angkat dan MAKAN.. ;)

p/s: untuk kesan lebih best, silalah bekukan dulu aiskrim beserta roti tersebut (step 5) dalam fridge..
kalau nak goreng terus pun boleh..tamak macam saya so airkrim dia cair sketla..

sekian ilmu tak seberapa. BYE!

1 comment:

Nens Collection said...

kalo bekukan lg best kak..sy buat sebuku roti habes dlm ms sehari jek..haha..

xtahan n3 khas buat suami kt bwh tu..ekekeke

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...