i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, June 19, 2013

mari membebel

Reactions: 
Assalamualaikum..

seperti tajuk..marilah kita straight to the point..teruskan dengan bebelan..hihi

tadi saya bawak anak pergi checkup untuk usia setahun tiga bulan (15months)..tapi sebenar dia cukup setahun tiga bulan lagi lapan hari (apahal segala nombor rajin ditaip?hihi)
check tinggi, berat, ukur lilit kepala dan sembang-sembang dengan nurse perihal kesihatan dia je..
but gulp..saya bebaru ni baru je join satu group kat fb pasal vaksin anak ni..
saya memang suka join group-group ni semua..
before ni pernah (and still) join group ibu menyusukan baby, group solid food for baby..
korek ilmu n baca-baca untuk tambah sket pengetahuan..
ok,setelah join yang group pasal vaksin tu terus rasa macam..ALAMAK..
risa, takut, cemas, runsing semua bercampur..
entah..taktau nak describe dan kalau boleh taknak komen..
tapi perasaan cuak tu memang ada..
rasa macam takcukup ilmu..
rasa macam tak layak jadi emak..isk isk
tapi takpela..saya percaya Allah ada..so tawakal is the best..ameen
eh, saya takmau komen tau..sebab isu sensitif untuk semua orang kot..
masing-masing ada pendirian sendiri..so hormat!
so the best things is GAIN KNOWLEDGE!

dah..taknak bebel banyak pasal tu..

qisya now dah 11.5kg..tak naik banyak pun..
tapi as long as graf dia cantik..syukurrrrrrr
dia memang tak bape makan sangat..
dari dulu pun
tapi takpe..saya takkan berputus asa..
moga Allah pelihara segalanya..
ke korang ada petua nak bagi anak suka makan?
share please!

ok, next topic..
pasal IG a.k.a. instagram..
kalo dulu, saya prefer upload gambar kat IG sebab cepat..then by click icon share kat IG tu..dia auto upload kat fb jugak (read:icon fb)
sekarang dah macam xberfungsi plak icon tu?
ke henpon saye yang mengong?
whatever laaaaaaaaaaa

eh, dah nak abes waktu lunch..
tatatititutu

lebiu anak..gambar pagi tadi

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...