i apprEciatE u!!! ;)

Monday, July 29, 2013

jom borak!

Reactions: 
Assalamualaikum wbt..

dah lamanye rasa tak menulis..macam teringin nak karang-karang ayat dan cantikkan blog..tapi masa plak cemburu..aisehh!

saya perasan bulan posa ni blogger rajin update blog kan?seronok bw..hihi
tapi blog sendiri malas update..apadaaaaaaaaaaa

ok,make it short..saya sekarang dalam proses nak pindah rumah..insyaAllah september ni dah boleh duduk rumah baru..Alhamdulillah
tapi sekarang agak runsing sebab rumah baru tu agak jauh..banyak kos nanti untuk pergi-balik kerja..
time consuming lagiiiii..isk isk!
perlu ke saya tukar kerja?
perlu?
maknanye kena berhenti kerja sekrang la kan?
emm emmmm...
macam takboleh je..
sebab ada ke company nak amek ibu mengandung?
OPpppsssssss! tercerita pulak..hihi..poyo jeeeee

ye, Alhamdulillah, i am pregnant!
tapi baru lagi..tak sampai 2bulan pun lagi
rezeki Ramadhan
tapi pregnant kali ni lain sikit..+ dah few times ada keluar stain melekat kat panties..
normal ke?
hiew hiew..i am takuiiitttt!
moga Allah melindungi kandungan ini..ameennnnn..

then what?
macam dah kering idea plak..
ohye, saya semalam ada buat AGAR-AGAR MILO+OREO yang sangat sedappppppppp..
sedap sampai sendiri puji..hiks!
for me, sedap la..selalu buat agar-agar standard kaler tu jek..
ni lain sikit kan..so perasaan teruja tu lebih..
dan juga perasaan bertambah best sebab memang sedap!
hihi..

sekarang pun memang kerap masak la..
tapi masak yang menu tahu buat jela..
iols tidak dilahirkan dengan kreativiti pandai memasak..hihi
tapi macam semalam iftar beli jugak..sebab flu+batuk..
lembik je rasa bdan

pastu ada cita-cita nak buat baju krung kat Qisya...
kain dah ada..tapi masa je takde..
bila cuti plak banyak nak melepek je lepak-lepak..
pastu kalo cuti pun memang berangan jela nak jahit-jahit..
kang ada je yang rajin nak menolong..hihi
uish..tetibe terindu banget sama itu Nurul Qisya Damia..

ohye, perkembangan budak yang baru cecah umur 1tahun 4bulan tu;
- dah pandai cakap kat telepon..kalo call opah memang ada gakla dia sembang-sembang sket..yang kerapnya panggil OPAH la..hihi
- kalo main henpon ibu, mesti meniarap k..sambil tangan duk touch screen..uishhh..geram nengok..siap hantar video kat group whatsapp family..hihi
- rajin tengok buku..dan dah tau bila tengok gambar duck,terus buat "quack quack",nampak lion/tiger terus "aummmmm", tengok monkey buat "uk uk uk" sambil tangan cucuk perut..hihi..dah boleh sebut FISH tapi dengan sebutan HISHHHHH..haha
agak kagum la sebab dia tau beza DONKEY n MONKEY..
- dah tau tunjuk mana rambut, mata, gigi, perut, tangan, kaki
- bila taknak akan geleng kepala sungguh-sungguh sambil cakap "nanak" or no no no..hihi
- kalo tengok tudung ibu, mesti tarik nak pakai..tapi bila ibu beria nak bagi pakai dia lari..pfftttt! kena tunggu dia willing to pakai baru boleh pakaikan..haih la anak!
- dah boleh sambungkan ayat ibu..macam bila count one to ten, dia yang sebut ten tu last sekali..also same to aliff sampai ya, yang ya tu dia la sebut..
- tengok beg nak galas
- suka buah anggur
- kalo pergi pasaraya, mesti lari-lari bajet orang kejar dia..sudahnya memang kena kejar la sebab takut hilang..tsk tsk!

eh, oklah..dah macam entry perkembangan si anak plak..hihi
what eva pun, sape tak sayang anak kan?hihi

okla..sampai berjumpa lagi!



dia lah NYAWA, INTAN PAYUNG, PENAWAR SEGALA DUKA..ALHAMDULILLAH

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...