i apprEciatE u!!! ;)

Sunday, July 14, 2013

puasa

Reactions: 
Assalamualikum wbt...

Salam Ramadhan ye kawan-kawan..
walaupun ini buka entry pertama saya di bulan puasa ini (sebab kalut nak upload gambar ngan Hanis Zalikha sangat kennnnnnnn) tetap saya nak feeling buat entry pasal puasa je untuk bulan penuh barakhah ;)

Alhamdulillah..setakat ni tak pernah lagi miss bangun sahur..
bangun pun memang timing normal untuk sahur la..last year sahur je bila terjaga sebab Qisya kecik lagi last year..so bila dia terjaga tu time tu terusla kita bersahur..hihi
tahun ni dia dah besar..dah boleh kasi adik..dah tak ganggu waktu tidur sangat..syukur

sebab menu sahur dan iftar masih fresh diingatan, meh kita citer ehhhh
day 1:
sahur - nasi+sardin+telur dadar+nescafe suam
iftar -  nasi+tomyam ayam+ayam goreng cili padi+milo panas+tembikai potong

day 2:
sahur - nasi goreng hantam..hihi + teh suam (sebab termotivasi elakkan minum nescafe masa sahur sebab boleh mengakibatkan badan banyak buang air - setelah menonton satu rancagan tv)
iftar - beli kat Pasar Ramadhan

day 3:
sahur - bihun goreng + teh suam
iftar - beli kat Pasar Ramadhan

day 4 : rumah PIL
sahur - nasik + bihun + sup ayam..+neslo..perghhhhhhhhhh
iftar - iftar - beli kat Pasar Ramadhan + nasi + sardin + telur dadar

day 5 : rumah PIL lagiiii
sahur - juadah sama berbuka semalam
iftar - mee rebus agaknye.. (tengah type di bilik sambil terdengar-dengar MIL bertungkus lumus di dapur..dasar menantuuuuuuuuuuuuu hantuuuuuuuuu..hiks!)

next week plan adik beradik semua balik umah mak..tak sabar!!

lauk simple pun nak tunjuk.haha..takpe,motif upload adalah untuk motivasikan diri


ok la..nak pi tolong kat dapurrrrrrrrrr

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...