i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, October 22, 2013

KONGSI ~ dulu vs sekarang

Reactions: 


Assalamualaikum..

Isk..lama sungguh tak menaip..azam baru (waaaaaaaaa...dah hujung tahun pun ada azam..hiks!) nak rajin update blog..tolongla masa+kerajinan, come to mama please! Bahahaha..

Korang-korang, perasan tak dengan teknologi sekarang yang serba up-to-date semua benda pun kita nak share.. siap dengan perasaan teruja sekali..

Yela, contohnya henpon, rasanya semua orang pun pakai henpon berkamera (at least) sekarang kan.. kalo tak share on-the-spot pun rasanya akan update gak once transferred to pc and etc. Yela, tak semua orang pakai line tenet kan?

Medium berinteraksi pun dah makin banyak..siap fb, instagram, keek, line, whatsapp, bla bla bla.. pilih je mana nak..semua benda pun nak share aktiviti..

Snap-snap gambar, then share.. terpulang pada niat memasing, ada yang suka-suka..ada yang nak isi masa lapang, nak cari kawan..ada yang mungkin jugak riak.. or mungkin jugak ada yang guna untuk tujuan promosi..Whatever la kan..janji jangan melampaui batas sudaaaaaaaaaa..

Yes, please, don’t share too much on your activity and your details. Be aware with the stalkers.

Okla, takmo la membebel panjang..niat asal bukan nak elaborate maksud kongsi/share or even bukan nak ajar cara-cara share gambar pun..ahaks!

Saje je, tetibe teringat macamana la orang dulu-dulu kan? Sebab macam saya, saya suka share aktiviti saye thru call to my mum..or even siblings (thru whatsapp) ..
Saya rasa life saya macam sunyi sangat dan macam kosong kalo lalui sorang-sorang..
Yes, i do have husband, daughter and friends, but still rasa bosan masa duk tunggu jammed on the way balik kerja..masa tunggu husband abes kerja (i do pick him up every day, and he will take about half an hour to finish his work when i reach his office) BORING!
Eh, bukan  marah dia k.. so bila boring memang tangan gatal je nak call mak (yes, i do call my mum everyday).
Bila call mak cerita la memacam perkara yang berlaku seharian..mostly about her grandchildren la~ Nurul Qisya Damia..eh, terasa macam dah lama tak share cerita pasal Qisya kat sini kan? Ok, SHARE lagiiiiiiiii..hahahaha..betapa saya suka mengeSHARE kan?ahaks!

Pastu semalam terfikir, macamana life mak saya dulu (rasanya semua mak-mak yang tak moden like my mum la..yang stay-at-home je 24hours..
Ngan anak ramai..camne dia kan?tak stress ke ngadap anak-anak yang banyak kerenah? Tak excited ke nak share perkembangan anak-anak kat emaknya pulak? Yela, zaman tu mana ada teknologi sangat.. kalo ada pun, telefon la kot..tu pun takdela rumah saya ada telefon pun masa zaman kami adik beradik di peringkat toddler..

 
my mum bersama my daughter..Qisya memang ada skill tidur sambil duduk ;)

Terus rasa KAGUM..

On how she handle her stress.. of course la ada stress kan? Takkan hepi je jaga anak..
How she managed satu rumah without any helps from my opah.. so independent!

KAGUM!

Yes, im proud of you mak!
Don’t know how if i were you..kompem asek nanges n tak puas hati memacam..hihihihi

Ok la..ending yang macam tak relate..

Belasah!!

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...