i apprEciatE u!!! ;)

Tuesday, December 3, 2013

kenduri doa selamat 30/11/2013

Reactions: 
*entry tiada gambar*

Assalamualaikum wbt..

last saturday weol buat kenduri sket..sempena masuk rumah baru kan..walopun rasminya kami duduk situ dari 31/08/2013..tapi baru berkesempatan buat kenduri..Alhamdulillah, all going smooth..

tuan rumah adalah super duper bizi..takdenya nak amek gambar..but i believed, my siblings got, atleast few picture..will get it from them soon..

jemputan seramai 200orang..panggil jiran2 je..memang tu motifnya pun kan..
majlis selepas isyak..husband awal-awal lagi dah pergi announce and chop the date..inform orang surau dan masjid..Alhamdulillah, masjid dan surau di kediaman kami sangatla mendapat sambutan..ramai jemaah..so ramaila jugak yang attend majlis kami..penuh hall orang baca yassin dan bacaan tahlil..syukur!

adik beradik plak memang adik beradik saya jela penuh rumah..
mak ayah dan adik ipar awal-awal lagi saya dan husband jemput..ashu + mama plak direct from office jumaat tu..so dorang sampai pun around 1am..
walid sekeluarga sampai tengahari sabtu..then baru umi sekeluarga sampai plak..
tq guys!love you all deep-deep ;)

menjelang senja my PIL plak sampai bawak lauk..

juadah adalah seperti berikut:
- nasi putih
- sambal belacan
- sayur campur
- ikan masin goreng
- ulam mentimun
- buah tembikai
- kek *sponsored by umi, pulun dia buat siang tu*
- ayam masak merah
- sayur pisang masak gulai/kari

dua menu terakhir je kita order..yang lain standby sendiri..

kesimpulannya, tetamu ramai..tak sangka semua jiran pun ada datang..tak sia-sia kami anak beranak walk-in sederet rumah tu buat jemputan..hihi

best rasa dapat buat makan-makan menjamu orang macam tu..selain dapat mengeratkan silaturrahim, terasa macam berkat je bila reramai orang datang bacakan tahlil dan yasin dalam rumah kita..
Alhamdulillah..

saya dan husband sangat berharap dapat buat majlis macam tu as a yearly event kat rumah kami..syok kumpul ramai-ramai..
insya'Allah..

kenduri hari tu boleh dijadikan pengalaman sebab tak pernah buat kenduri besar kan..taktau sangatla camne nak bajet itu ini..hopefully yang mendatang nanti dah pandai arrange itu ini..

tata..sehingga bertemu lagi nanti

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...