i apprEciatE u!!! ;)

Monday, May 26, 2014

2 beradik Nurul

Reactions: 
Assalamaualikum wbt..

short update je ni (asyik-asyik short..pfftt!) hihi

saje nak letak gambar 2beradik Nurul ni..
Nurul Qisya Damia & Nurul Jannah Alisya

gambar yang telah pun di share di laman instagram..fb also..

anak sulung ~ Nurul Qisya Damia

saya suka collage kan gambar..sebab semua mimik wajah tu harus diletak untuk dikongsi..
berharga sangatttt..hehe

Qisya ni sekarang bukan main susah nak sporting bergambar..
so once dia ok, harusss la si ibu snap banyak-banyak..hehe

lebiu anak..

Qisya sekarang suka menggelarkan diri KakYom..which is sebenarnye datang dari perkataan Kaklong..bersempena adik Iman dia (anak adik husband saya) menggelarkan dia Kaklong..
tapi sebutan dia dah jadi KakYom..hihi
but ok la, Alhamdulillah, Qisya ni kategori cepat gakla bercakap..potpetpotpet..
di usia 2tahun 2bulan..agak petah gakla die bercakap sekarang..

paling syok bila dia membebel sendiri ngan tune yang sangat best:
"papa work..ibu work..semmmuuaaaa work"
hiks!
kadang ngan nama mak2 sedara dia pun drag sama "work"..hihi
bunyik macam kecewa je semua orang work..dia kesepian..hihi

agak prihatin ngan adik..penyayang gakla..walopun kadang-kadang dia ignore je adik dia

anak kedua ~ Nurul Jannah Alisya

budak ni dah makin debab..Alhamdulillah

walopun dia lahir 4.2kg..tp berat dia drop about 800gram in 10days..phewww!
ibu doakan anak-anak ibu sihat walafiat..

Jannah ni asal perut dia kenyang..ok jela dia..
agak senang nak jaga..
Alhamdulillah

rambut dah makin nak tumbuh..
bunyi macam lambat tumbuh..tapi sebenarnya normal sebab dia dicukur rambut pun di usia sebulan lebih..
gara-gara si ibu berurut lewat..
ibu kan operate..so saje nak bagi luka tu dah ok sikit..baru berani mengurut..
hari ke3 mengurut terus suruh maklong bidan tu cukur rambut Jannah..
padahal baby lain rambut dah cukur lama dah nak tumbuh semula dah..hehe
janji sihat..ye dok?hiks!

dah terpaksa campurkan susu FM..sangat sedih..
nanti story later k about that..

masa ni ibu bagi pakai mitten lagi..sekarang ni je ibu dah tanggalkan..
untuk pergerakan jari-jari dia..lagi plak Jannah dah mula kulum mitten masuk mulut..best la kan masin-masin..haha
btw, sama kan muka dorang ni?
dah nama lagi adik beradik kandung..hihi


ok la..semoga ketemu lagi..

adios!

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...