i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, January 7, 2015

Malang Tak Berbau..

Reactions: 
03/01/2015

Assalamualaikum..
Entry baru di tahun baru..
Not a very good deal la..new year, new entry but to talk about a bad thing..


Sesaje nak "rekod" sini..
pada Sabtu di tarikh seperti di atas..kami sekeluarga telah mengalami kemalangan..
kereta kena rempuh/langgar dari belakang..
tapi Alhamdulillah..kami anak-beranak selamat..
dan Syukur lagi sekali sebab semalam (06/01/2015) kereta dah kembali pulih.
Terima Kasih kepada pelanggar sebab bertanggungjawab..
dan cepat membuat pembayaran..
ye..kami tidak membuat report polis memandangkan pelanggar sangat bertanggungjawab..
he is a doctor..syukran!

bonet ternganga tak boleh tutup rapat

ok, kronologi:
kami anak beranak (saya, suami, anak-anak) dari Aeon (Taiping) ke arah Tesco, berhenti tepi sebab dah missed out arah pandu kereta Ummi..
Ummi ajak we all pergi makan-makan (dia belanja..moga murah rezeki..hehe) di restoran berdekatan Aeon tu jugak..
kami ni tak tau kedai mana satu..pastu terlepas pandang mana perginya kereta ummi..so we all decided benti tepi (area stesyen minyak BPH before Tesco) tu..baru je parking (proper parking..proper location also) husband baru je nak pegang handphone sebab nak call Ummi or Mama nak tau lokasi..
sekali dangggggggg (efek bunyi kena langgar)
luckily i am in co-pilot seat and hugging both my princess that time..kalo Qisya duk belakang harus terpelanting gak dia..huhu
nothing happen to all four of us..except mine ada terhantuk sket ngan Qisya..but still Alhamdulillah..tak serious..
tapi anak-anak keriauuuu..hehe..terkejut agaknye..

tapi macam dikatakan tadi..doctor tersebut sangat bertanggungjawab..syukurrrrr..
kami ikut dia pi draw duit dulu time tu..dia bagi RM500 dulu masa tu..
and total damage is around RM1360..settled payment yesterday also..vavava!
tq ayah kamunting sebab tolong settle kan bawak pi workshop semua..



tapi hari tu memang banyak perkara terjadi la..
at first, i hv been rewarded by my husband 1 ketoi note 4..thanx darl!!
then masa otw nak ke Aeon (dari Tesco) sebab nak meet up family yg lain..kami nyaris melanggar sebuah Kancil masa husband nak reverse keluar parking..tp mujur pemilik kancil tu sempat warned (ketuk bonet husband) masa tu..fuhhhh..

then kejadian kedua yang betul-betul terlanggar tu la...

pastu lepas balik dari makan-makan tu plak masa otw ke rumah PIL nyaris nak berlanggar jugak..
ada 1kereta tetiba keluar simpang sesuka hati..mujur husband tak laju..
nasib dia la duk kena hon dengan husband banyak kali..
yela..tengah terkejut lagi dengan kejadian eksiden sebelum tu lagi plak nak terjadi lagi satu kejadian..harussss agak takuttt..hehe



kesimpulannya..
setiap kejadian pasti ada hikmahnya kan..
Allah bagi jadi semua tu bersebab..
mungkin kita taktau ape sebabnya..
tapi pasti ada hikmahnya untuk kita pelajari..
syukur Alhamdulillah..
mudah-mudahan tiada lagi kejadian sebegitu berlaku..
aminnnnn


malang tak berbau..

Kalau ada bau pasti agak serammmmmmmmmmm..hehe

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...