i apprEciatE u!!! ;)

Wednesday, December 17, 2014

servis ZALORA yg tip top..mabeless

Reactions: 
As salam..

tetibe sangat dah lama tak update tetibe nak update entry puji-puji zalora plak kan..hikhok.
dah memang servis bagus kan...harusla kredit sket masuk blog..
blog pun blog sendu..takdak sapa nak pandang pun..muahaha

ceritanye begini..
last 2weeks saya ada beli la dua tiga barang dengan zalora..
main point nak beli jeans untuk cik abe..sebab dah agak darurat..nak beli kat supermarket takdan dah..
so marila kita klik klik..
ushar kat zalora..banyak sales..so layan jela..
cari yang murah-murah supaya bila dapat barang tak memuaskan takdela ralat sangat kan..hehe
dasar cheapskate!

tak sangkala plak servis SANGAT MABELESSS..meletop tiptop..
i remembered..last few year i bought few clothes from them, their service was so-so jela for me..
tapi kali ni kan..petang saya place order n buat payment..
esoknye barang sampai..
completed hokeyyy..
bukan sampai sikit-sikit..
Alhamdulillah..

balik rumah bukak bungkusan..vavava..sangat puas hati..
saya beli 1seluar jeans untuk hubby..juga kasut..
untuk diri sendiri (wajib la kannn) saya amek satu shirt sempoi (after less hanya rm15.20) dan 1 ballerina shoes brand zalora yang sangat menawan kalbu..
semua pun ok..all in order..jeans n kasut hubby muat je ngam-ngam soi..
tapi kasut saya je tak muat..kecik bebeno..kena lipat jari baru boleh sarung..sangat frust..
pastu check kat website..memang saiz saya amek adalah saiz paling besaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrr..
ape kes?
nampak sangat kaki saiz gajah. stressed!

tapi mujoqla servis zalora tiptop! (nampak tak point entry ni sebab nak puji zalora)
at first i was thinking to donate the shoes to my lil sis, but then i realized, agaknye kalau dia pakai pun still ketat jugak walo boleh muat..yela kasut sarung kan kita kena beli yg bigger than our actual size..barula selesa kan..

pastu sebab servis tiptop zalora tu..dorang dah bekalkan plastic courier servis together with the consignment note yg dah siap-siap under their account (means that they bare the cost!) for return item..vavava..lagi soploh markah for them!

directions senang nak faham..hanya perlu return barang dorang within 30days..
but perlula with a good reason..tak bolehla tetiba barang elok ko return for the purpose nak duit balik..memang tak dapekla kan..
boleh return n mintak tukar saiz..tapi dah kate kan kasut saya beli tu saiz paling besau dah..tapi still tak muat..
so i choose to get my store credit..buleh soping-soping barang lain plak..hiks!

i returned back their item a week after..
then after few days, i checked to my zalora's account, still nothing happen..takdak any updates pun.
patut dari directions, after 2days (from the day kita return barang) dah boleh dapat dah store credit tu..
pastu saya malas fikir terus jela email dorang tanye..
riso gak kalo dorang mintak no. consignment note kan sebab saya tak amek pun 1copy..sebab masa pergi pejabat pos tu system dorang tengah shut down..so saya hanya tinggal barang balik terus..
ecewahhh..mentang-mentang tak payah bayar kan..

dan tak sangka pertanyaan saya yang ibarat ikan bilis tu dijawab zalora..
dan tadi check account dah ada dah store credit tu..syukran jazilan!

tq zalora!
dorang dah la bagi banyak gila discount code upon purchase itu hari..pastu email dorang dapat lagi..muah ciked!

p/s: pada sesape yang masih ragu ngan servis zalora..silalaahh try..
best sebab senang klik-klik je..
pastu kalo barang tak muat ke ape ke boleh return..
kos dorang tanggung plak tu..bahagiaaaa!!

p/s: tau tak kisah laki bini yang up status comel kat fb pasal zalora tu?alaaa yang laki dia mintak zalora banned bini dia dari shopping zalora..haha.,.comel gilerrr..
lagi comel sebab zalora dengan bermurah hati bekalkan bini dia pakaian stok setahun tau!!
bertuahnya badan..tuah baby pun sama tu..hehe
awat laki i takmau buat gitu?mana tau zalora nk taja i plak?*berangan tahap dewa*muahaha

entry takde gambar sangatla membosankan..kan?pedulikkk

No comments:

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...