i apprEciatE u!!! ;)

Monday, March 16, 2015

barang idaman dah dapat!

Reactions: 
Alhamdulillah..

Walau takde anak kembar..tapi saya memang dah lama teringin stroller kembar tu..aka twin stroller..

Dan 14.3.15 dah jadi tarikh bersejarah sebab impian yang satu ni dah tertunai..syukur ya Allah..

Saya beli stroller cap Sweet Cherry (sc) je..memang tunggu tarikh 14.3 sebab masa survey dengan adik hari tu budak SA tu kata 14hb Aeon buat sales ada 20% diskaun..so silalah bertabah menunggu tarikh yang lagi 2minggu tu..
Stroller pilihan 😆

Saya berkenan stroller kembar ni dari tahun lepas..dalam bulan 9 camtu sebab macam asyik nampak orang pakai..terdetik terus macam nakkkk je stroller ni sebab memang memudahkan la kan untuk mak anak dua (dan makin bertambah dan bertambah) hahaha.

Terus start survey..ikutkan dah nak rembat dah masa pi jpo january aritu..dekat anakku situ ada jual yang jenis fesyen atas bawah tu (lupa brand). After less dapat dalam 6ratus lebih gitu..vavavava..tapi sebab masih waras fikir takde space pun kereta sebab ramai penumpang dan barang so batalkan niat..hihi..

Sejak tu memang hati tak keruan..asyik la survey even kat mulut duk deny keperluan dan kepentingan stroller tu..hehe..tapi setelah ditimbang tara dan dengan survey yang membantu makanya dapat jugakla merasa pakai..syukurrrr...

Kat lazada rasa macam hari-hari kot duk refresh tengok price..lazada kan suka main-main harga..nyaris nak beli dah masa februari lepas sebab lazada ada buat macam rebate tu..untuk pembelian rm1k dalam 1resit dapat rebate 200 kot tak silap..pastu 600 ke atas dapat 100 rebate..so dah nyaris terbeli dah stroller halford yang memang dah murah dijual di situ..dah tinggal 580 dah kalau beli masa tu..sangatla reasonable kot..tapi again sebab dah bukan rezeki tu kan..memang berat je hati nak proceed payment..checkout kenkonon nak proceed la..last-last log out..muahaha..
Siap college lagi k..punyala bekenan..haha

So end up..brand sc jela yang hakak mampu..berbaloi-baloi sangat kot..sebab boleh pakai up to 4yo..tapi benonye each side boleh pakai max 13kg je..cumanya bila letak Qisya yang seberat lebih dari 16kg tu elok je plak takde rasa berat ke apa..tapi mungkin jugak sebab dia 3yo..kahkah..lawak sendiri je faham..kahkah

Ok..dari survey..sama je kot memane stroller korang nak..tengok pada spesifikasi yang korang nak tu..survey dulu match ke tak ngan apa korang nak..

Macam sc ni..dia jenis umbrella fold..tapi still require quite a big space jugak walopun bunyik je umbrella..hiks..sebab dua stroller kan..cumanya still ok la..kalau korang pakai myvi rasanya tak muat kot kat bonet..unless letak kat seat belakang..sebab dia bila lipat pun panjang gak..dan agak berat jugak..phew..basah ketiak!haha

Dari segi harga gak..as from my survey..memang sc brand paling murah kot untuk stroller jenis ni..ada jumpa aritu kat ig brand esprit rm4++ tapi dah sold out la plak..taktau bila nak restock..so amek mana ada jela..sebab saya beli ni pun harga tinggal rm479.20 je.. (bukan niat riak..cuma nak share kalau-kalau sangkut sape yang tengah google harga stroller ni)..normal price dia rm599..halford np dia rm899,lazada jual rm680 exclude postage dah baloi sangat..cuma risiko la kan beli online ni..1 lagi brand yang design cenggini adalah mac laren yang saya tak berani pun nak ushar-ushar..kahkah..babai stroller mahal..hiks!

Best tang handle tu jugak..sebab ada tiga batang tu kan..senang takdela tangan terkepang je nak tolak dia kan..hehe 


Stroller kembar ni best..praktikal la for me..tapi paling tak best dia adalah space nak masuk laluan kecik-kecik..tak boleh bawak naik eskalator plak tu..haishhh..bab lain, memang superb! Cenggini 👍

Saya bagi 8bintang!hihi


Okla..tata

2 comments:

CikSiti said...

salam..comel je stroller n 2 orang gugurl kat dalam tu hehe..

nalsweet said...

salam..hehe..thank you..
maaf lambat respon sebab xperasan pun ada komen masuk..
salam kenal

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Labels

:: sharing is caring :: (188) ~ hoBi aku ~ (6) ~ wedding ~ (1) ♥my new journey♥ (155) 1-6bulan (3) aiskrim (1) aktiviti laki bini (30) aktiviti sekeluarga (2) along n ilham (12) anak (37) aqiqah (4) artis (3) atuk (1) audit team yg best (3) baby (6) baby carrier (1) baju raya (2) bandung (3) bbcreamsqb (1) berangans (1) birthday (6) bisnesadikberadik (2) budak (5) business is business (17) carrier (1) cleansersqb (1) comel (3) contest (1) crochet (7) crosstich (1) cuti-cuti (14) dapur elektrik (1) dinner (1) DIY (2) doa (2) dryer machine (1) electrolux (2) emo xtentu pasal (#_#) (20) encik suami (11) ho (1) how i wish i can get this ^_^ (9) ibu-anak (5) impian (4) ISLAM agamaku. (14) jahit menjahit (5) Jai's family vacation (1) jaikitofamily (2) jaikitoteam (2) just for FUN (19) kawan (1) kayuh itik (1) kediaman (1) kelakar (2) keluargaFAIZAL (26) keluargaku (52) kenduri kendara (12) kereta idaman (1) kerja (2) kesihatan anak (6) Lazada (1) lebiu anak-anak (3) lelong (1) lenovo (1) makan (16) mamayangbuat (2) manik (6) masak (9) masksqb (1) me (6) melaka (2) membebel (3) merepek meraban ;) (80) mimpi (2) muka (2) niece (1) nile (1) nuffnang (5) nurulJANNAHalisya (12) nurulKHAYRAsafiyyah (1) nurulQISYAdamia (67) online (2) opah (1) opishh (3) padang besar (3) parenthood (24) pelik (1) pengalaman (1) peraduan (2) photoshoot (3) pregnancy journey (14) ralat (3) ramadhan (1) raya (4) recommended! (2) resepi (2) resepi mereka (3) rezeki (1) risau (2) rumah (2) sakit (3) samsung (1) saya jual (1) semangat (3) seqybeauty (1) sesaje (80) shopping (21) SimaFairulWedding (2) skincaresqb (1) sqb (1) Stroller (1) susu (1) sweet cherry (1) syukur (25) tak suke. (4) taman tasik taiping (1) teka teki (1) teladan dan pedoman (32) teratakfaizalhasidah (2) teratakFS (1) teringin (1) theNuruls (5) tidur (2) TIPS (4) TOUCHing (4) tragedi (6) tudung (16) tutorial (1) tutorial handphone (1) tutorial printscreen (1) twins stroller (1) VCOA (4) wahai hati (1) wishes (3) zalora (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...